Konu: csk günlük
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-07-2007, 12:40 PM   #22 (permalink)
csk
Üsteğmen

Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 194 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
csk is an unknown quantity at this point
Standart csk günlük

Dik durmak ve düz bir karına sahip olmakla ilgili “ bilinçli beceriklilik” konumuna geldiğimi hissediyorum. Eğiticilerin eğitimini alırken davranış değişikliğinde 4 adım olduğunu öğretmişlerdi.

1.Basamak: Kişi yanlış hareketinin farkında değildir ve bilinçsiz beceriksizlik durumundadır. ( 2 parmak ile klavye üzerinde çok hızlı yazı yazıp bundan memnun olmak gibi. )
2.Basamak: Kişi yanlış hareketinin farkına varır ama devam eder. Artık bilinçli beceriksizlik durumundadır. ( 10 parmak klavye kullanan birini görür, kendiyle kıyaslar ama iki parmak yazmaya devam eder )
3.Basamak: Kişi yanlış hareketini değiştirme kararı alır, ancak çok sık hata yapmaktadır. Bilinçli beceriklilik durumundadır.( 10 parmak yazmaya çalışır, eğitim almaya başlar, ancak eskiye göre daha yavaş yazmakta ve hata yapmaktadır. Canı sıkılır, eskiye dönmek ister )
4.Basamak: Kişi sabırla ve doğru davranışı sürekli uygulama ile ilerleme kaydeder. Yürümek, nefes almak gibi doğal, düşünmeden ve otomatik olarak davranışı gerçekleştirebilmektedir. Artık bilinçsiz beceriklilik durumundadır. ( klavyeye bakmadan, hızla ve hatasız olarak yazı yazabilme durumu )