Konu: csk günlük
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-07-2007, 01:15 PM   #70 (permalink)
csk
Üsteğmen

Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 194 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
csk is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: csk günlük

tekrar merhaba, bugle.

ben yine uçuk fikirlerimi paylaşayım belki aklina bir fikir gelir. birnevi beyin fırtınası yani.

elbetteki öncelikle istediğin konuda eğitim alabilirsin. ayrıca sertifikalı ilkyardım eğitimlerine katılarak öncelikle bir ilkyardımcı olabilirsin. sertifiklar 3 yıl geçerli oluyor. daha sonrasında belki eğitmenlik sertifikası alıp başkalarına hayat kurtarmanın yollarını öğretebilirsin. bir eczane de çalışabilirsin. ilaç mümesssili olabilirsin. doğal sağlıklı ürünler satan pazarlayan bir dükkan açabilirsin. hatta bu konularda kariyer sitelerinde eleman arayan çok firma var. müziğinle insanlara nasıl şifa verebiliceğini düşünebilirsin. ( eski zamanlardan beri müzikle tedavi diye birşey var bildiğim kadarı ile de trompetne kaar uygundur bilemem) özel hasatahanelerin hasta kabul vb bölümlerinde çalışabilir, onları karşılama odalarında rahatlarını sağlama vb.konularda onlara yardımcı olabilirsin. ( zaten en büyük dertlerimiz hastahanelerdeki hastalara davranıştarzlarından kaynaklanıyor. yabancı ülkelere bakıyorum refaketçi diye bir olay yok. herkes evine gidiyor ya da bekleme odalarında bekliyor. çünkü biliyorlar ki hastalarına çok iyi bakılıyor. ) hasta yaşlı bakımı üzerine bir kurs görüp bakıcı olarak çalışabilirsin ki bu bence en hızlı çözüm. hasta birini aile fertleri çalışırken gündüz saatlerindeki tüm bakımını üstleniyorsun. ilaçlarını veriyorsun. besliyorsun. gerektiğinde doktora götürüyorusun,tansiyon yeker vb rutin ölçümlerini yapıyorsun. vs vs.

dediğim gibi bunlar sadece fikir. okusan bile hayalini gerçek anlmada gerçekleştirebilmen birkaç yıl alacak ama okurken bu işlerden birini yapmak belki sana bu süre içinde huzur verecek.