Konu: lucid rüya
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-07-2007, 09:31 AM   #20 (permalink)
PSİKO
Üsteğmen

Tesekkür: 0
97 Mesajinıza toplam 236 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
PSİKO is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: lucid rüya

Lucid rüya demek, rüyadayken tam olarak rüyada olduğunuzu bilmeniz demektir. O an bedeninizin yatakta uyuyor olduğunu bilirsiniz ve rüyada kendinizi tamamen yönetibilirsiniz.
Normal rüyalarda kendinizi birşey yaparken görüyorsunuz ama siz yönetmiyorsunuz.
Lucid rüya tamamıyle bir özgürlük. Ne yaparsanız yapın rüya bitince uyanacaksınız, bunun bilincinde olduğunuz için çok keyiflidir.
İnsan hayatında 1-2 kez görebilirmiş. Görmeyenlerin oranı daha yüksek. (Ben 1 kere küçükken yaşamıştım, hala unutamıyorum.)
Lucid rüyayı bi nevi matrix’e girmeye benzetebiliriz. Hatta ondan da güzel, matrixte ölünce gerçekte de ölünüyordu çünkü
Tüm hisleriniz var, tamamen gerçek gibi, ama rüyadasınız, yaptıklarınızdan sorumlu değilsiniz.
Lucid rüya görmek için insanların dersler aldığını, yurtdışında bu eğitimi veren dersaneler olduğunu duydum.
Ancak bu kurslarla lucid rüya görmek çok tehlikeliymiş. Bir süre sonra gerçekle rüyayı ayırt edemez oluyormuş bu kişiler ve psikolojileri bozuluyormuş, günlük hayatlarında saçmalayabiliyorlarmış