çocukluktan bu yana bizim içe kapanmamıza kabuğumuza çekilmemizin başlıca nedenleri önce aile daha yeni konuşmaya başladın bir şeyleri anlatmaya çalışıyorsun tam heycanlı heycanlı konuşurken anne ve ya babadan bir ses geliyor sus kapa çeneni anlatmak istediğini anlatamamaya başlıyorsun koşarken düşüyorsun ayağın ve ya kolun incildi ağlamaya başlıyorsun ailen öptüm geçti bak şurda kuş var kuşa bak diyor bu sefer acı hizssini belli edememeye başlıyorsun şımarmaya eğlenmeye yeni bir şeyler öğrenmeye çalışıyorsun aile rahatsız olursa otur oturduğun yere bak öcü gelecek sözlerle bu sefer korkutmaya çalışıyor korkuyu öğrendikçe tek başına evde duramıyorsun karanlıktan korkuyorsun bağzı aileler cocuklarına söz geçiremeyince dövüyor bu yüzden çocuk insanlardan korkmaya başlıyor içe kapanık bir ruh haline bürünüyoz bilinç altı bunları kayıtlıyor ilerde çekingenlik sosyal fobi gibi sorunlara neden oluyor sırf duygularımızı dışa vuramamızdan kaynaklanıyor bende çekingendim telkinli müzikleri düzenli dinledikten sonra çok faydasını gördüm eft yöntemini öğrenip uygulamaya başladım tüm olumsuz duygularımı beni üzen konuları eft yöntemiyle temizleye başladım şimdi çok rahatım |