Ynt: Karar aldim zayiflayacagim Sen söylersin de ben gelmezmiyim. Sana kilo konusunda bir site önereceğim. diyetce.com. Oradaki bir çok tablo sanırım diyetinde yardımcı olabilir. Üstelik sonu ne olacağı belli olmayan alternatifleri kısıtlı diyetlerle de zaman geçirmezsin. Ben mutfaktaki dolaplarıma ve bulduğum her boş alana bu indirdiğim tabloları yapıştırdım. Ve günlük kalorimi anlık hesaplar duruma geldim. Bizler yemek yemeyi seviyoruz. Bence yapmamız gereken sadece sağlıklı yiyeceklere yönelmek. Günlük aldığımız kalori ile yaktığımız kalorileri dengeleyerek kilolarımızdan kalıcı olarak kurtulmak. O hızlı diyetleri uygulayanların sonu pek fazla iyi olmuyor. Daha dün ankarada bulunan bir arkadaşım hakkında haber aldım. Önceden şişmandı. En son gördüğümde, Şok diyetlerle birkaç ay içinde manken fiziğine kavuşmuştu. En fazla 1,5 yıl içinde eski kilosunun bile çook üstüne çıkmış. Ve bunu anlatan arkadaşımın yüzündeki ifade acınası bir halde olduğunu anlatmaya yetti arttı bile.Ben şu an hafif diyet yaptığımı sana söylemiştim. Ve 3 aydır hergün 2 saat tempolu yürüyorum. Bu arada belden 12 cm, göbekten 9 cm, basendense 6 cm incelmişim. (Tam istediğim gibi çünkü o bölgelerimde aşırılık çok fazla vardı) Aslında hemen hemen herşeyi yiyorum. Ama az. Ramazan dolayısı ile öğün sayım en fazla üç olabiliyor. Ama ramazandan önce 6 öğün olarak uyguladım. 3 ana 3 ara öğün. Çok acıkırsam aralarda salatalık kavun karpuz veya minik kepekli galetalardan 1 er tane atıyordum. Ana öğünlerim diyete başlamadan önceki normal öğünlerime çok yakın. Sadece kızartma yok. Çok aşırı yağ yok. Kurabiye, Kek, Baklava Börekler şimdilik azı bile kesinlikle yasak. Ekmek ise en fazla her ana öğünde 1 ince dilim. 3 ayda 7 kilo verdim. süre zarfında 1 ay kadar kilo ne aldım ne de verdim. İlk ay 4 kg ikinci ay hiç kilo vermedim. 3 ay 3 kg verdim. Ramazan başından bu yana ise kilomda sadece yarım kg bir oynama var onu da doğal olarak görüyorum. Gerçi böyle ağır vermek biraz sıkıyor ama ne açım, ne halsizim, ne de sinirliyim. (sigara olayı müstesna birazcık onun verdiği zaman zaman gerginliklerim var.) Bu şekilde en azından daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Ha unutmadan vitamin takviyesini eğer doktorun uygun görürse yap. Çünkü o vitaminlerde bilinçsiz kullanıldığında zararlı olabiliyor, hatta yağa dönüşebiliyormuş. Senin ANNELİK GİBİ Kutsal bir amacın var ve bunun için de mücadele veriyorsun, kendini riske atmadan sağlıklı bir şekilde o kiloları vereceğine ben inanıyorum. |