Ynt: Karar aldim zayiflayacagim ya zaten bizler yukardakileri ezberledik biliyoruz. ama yinede isteyenlere faydali olsun diye yapistirdim.
benim tek derdim motive olamam anlatabiliyormusyum?
mesela gecenlerde 3 kez acpunture gittim, sagimdan civilediler solumdan civiledir lazerle guya yaglarimi yaktilar ama nedense verdikleri diyet listesini uygulayamadim.
acikinca guya o civiyiyi ileri geri cevirecektim acligim gidecekti ama gitmedi.
neyse o seyleri yazanlar belkide benim kadar seyler bilmiyolar vede kendileri asla ne acapunture gitmislerdir nede sisman olmustular onlar ancak yazi yazarlar sitelerinde urun pazarlarlar neysem.
ben bitki suyu diyeti yapmistim o ise yaramisti hemde fazlasiyla ama simdi onu yapmam cunki yemekde yemem lazim.
acapunturun verdigi listede yemek yiyorsun hastane diyetine cok benziyor hemen hemen aynisi ama onda yumurta yerine 100 gram et yada 150gram tavuk yada 200gram balik vardi. farki yoktu yani. ama bana bir sey olmadi ben yedim durdum.
sanki kitlik gelcek sanki birdaha yiyecek bulmiycam sanki savas cikacak sanki ackalagim birdaha hic ama hic yemek yiyemeyecegimgibi bir hislen herseyi silip supuruyorum.
valla benim diyetle alakali yanlis yada dogru efendim su diyet sunu yapar bu diyet bunu yapar degil bir seye karar verip onui uygulamak zaten ise yariyormu yaramiyormu 1 haftada belli olur.
degilmi.
ama malesefki oruc zamanimiz bende yarin iognelere basliyorum.
hem yarin benim hemsirelere sormam lazim igneleri saatkacta vurmam lazim ben yine oruc tutamiyacagim cunki gunduz olursa igneler vurusamn tutamam oruc.
neyse ya allah buyuktur.
__________________ Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar. Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır. |