Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2007, 01:11 PM   #10 (permalink)
Sezennl
Üsteğmen

Tesekkür: 3
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Sezennl is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!

Alıntı:
PSİKO Nickli Üyeden Alıntı
ben daha yeni başladım bırakmaya da niyetim yok(bi doktor bunu sölüosa artık)
pisiko sen gel bakayim ablanin yanina gel gel. demek yeni basladin ve birakmaya niyetin yok neguzel. ha doktor olmana cok sevindim benim ailemde doktor cok seni teprik ederim beynin yuzde 10nu calistirmaya calistigin icin fakat: sigara o bocek ilacini neden iciyorsun vede fare zehirini? yazik deyilmi beynine ya o sevdgin beynin bir yil icinde kanser olsa ve sen beyninde birseygezdigini ida etsen ve kisa zamanda hic bir sey hatirlamiyor olsan halla icecekmisin? dogru soyel icermisin? degermi buna? bak piskocum canim kardesim evaldim diyim simdi oyle yuazmasi cok kolay sen tekelin anasayfasina gidip baktinmi? herturlu zararini yazmislar ama herturlu kanser yaptigini felan ama en alta sigara icenlerle gurur duymuslar devlete katkiniz sukadar diyor!!! sen kendine napmaya calisyorsun? devletemi katkida bulunyorsun? yoksa kenini birsekilde kansermi yapmaya calisyorsun? ha bak diyorsan bana sezen abla ben devlete katikida bulunuyorum para destegim bu benim orasina karismam o senin devletle arandaki sorunun!!! ama unutma devlet hastanesi bile sana yardim etmez yakinda.

simdi bana gelelim ben 68de dogdum 80de 11 yasinda nbir genc kizdim her evde sigara vardi ama her evde paketlerle degil kartonlarla ve kolanya degil seker dgeil ilk once evlerimizde sigara tutulurdu ve ozamanlrdan sigaranin zarari bilinmezdi devlette soylemezdi. bir zaman geldi akciyer kanseri yukseldi 8 saniyede 10 insan sigaranin verdigi zehirle kivranarak oldu cunki sigara yavas yavas oldursu inslari gercegi ogrendiklerindede sigara icinde ne varsa yazdilar disina
1. BOCEK ILACI
2. FARE ZEHIRI
3 ASITON
4 NIGOTIN
5 ZIFT.

bu yukardakiler ilk 5 ama sigaranin 400tane zarali made tasiyor ama benim dedim sana sunu anlatmak sen zifti neden iciyorsun?
sen bocek ilacini neden ciyerlerine cekiyorsun?
sen noigotini neden kanina yoluyorsun?
sen pisko asitonu neden derine yapistiyorsun pisko aklindan zorunmu var.
sen dogdugunda allah senin su icmeni ve vitamin yemeni istemis egerki zift yada nigotin yemeni isteseydi seni zift yada nigotin bozcegi yapardi ki allah kahretsin ne nigotinin bozcegi var nede ziftin bu naleti ne esek yiyor ne at yiyor nede bir bozek yoiyor pisko sen niye iciyorsun derdin ne? kendini neden yavas yavas zehirliyorsun?
tabiki olecegiz birgun ama yataginda normal bir olum yasamak var ama birde kayin pederim yada bir cok hasta gibi sabahlara kadar inleyerek aci cekerek morfin yiyerek yasamak var ve birgun inleyerek artik aciyi tasiyamayip olmek var secimi yap hangisini?

ben biraktim bu ileti ve kendi irademle icmiyorum dedim icmiyorum buna ihtiyacim benim yok. icmedim 3gunde zaten nigotin kandan giyor beynindende nexzaman isterse gider beni ilgilendirmiyor. ben para biriktirdim 42gunumde bir tencere takimi seti aldim sonraki 10cu gunumde kendime super bir elbise aldim ve parami biriktirmeye devam ediyorum ben yilda 300bineromu bu ilete veriyormusum neden ya? neden sigara tucarlari kazansin devletin sirti peksiin ama benim cebimde para icimde sagligim kalmasin.
pisko lutfen birdaha birakmaya niyetim yok diye bu forumda yazma cunki bu kelidmen etkilenen birleri oluyor benbile etkilendim nerdeyse saniyelikti ama dusundumki sen sigaranin zararini dgeil hic birsey bilmiyoirsun.
ben zahmnet ettim bu yarim turkcemle sana anlatmaya calistim belki anlamiyacaksin ama anlamsanda oku yaizlarimi 3 kez oku anlarsin ozaman. senden tek ricam hic birsyerde birakmaya niyetimde yok yazma lutfen. ve sigartayi birakmak istersen eger ben sana msnden burdan destek vermek isterim ve sigaragibi bir zehirden kurtulmani cani gonulden isterim. kolay gelsin sana. en sidetli yontemi kendi kendine birakmak sigarayi. kesinlilkle baska ne ilac ne lazer ne bandi nede sakizi ise yariyor kendiniz birakirsaniz ise cok guzel yariyor.
Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar.&nbsp; Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır.
Sezennl isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla