ülkücüm merhaba..günlüğüne yazdıkların çok içten ve samimi..öncelikle bizlerle paylaştığın için teşekkür ediyorum..
insan olarak bizler kararsız kaldığımız anlarda hep birileriyle sorunlarımızı paylaşarak çözüm yollarını bulmaya çalışırız..arkadaşlarımızda bizlere çözüm yollarını ben olsam ne yapardım?sorusunu kendisine sorarak arkadaşına en iyi cevabı vermeye çalışır..sonuç olarak herkezde bilir ki son kararı yine herkez kendi verecektir..bu yoldan çıkarak ben olsam ne yapardım? sorusunu önce kendime soruyorum..
hayatımız da aldığımız kararlar bizim geleceğimizi belirliyor..bazen sevdiğimiz şeyler aynı anda çıkar karşımıza..sevdiğim insana kavuşmak,sevdiğim işi en iyi yerlerde yapabilmek gibi..ikisi de senin sevdiğin ve aynı anda elinde olmasını istediğin şeyler..bu yüzden karar almak zor gibi görünebilir..ancak ben olsam işimi ön planda tutardım..bir emek vermişsem,ve son 1 yılım kalmışsa bunu en iyi şekilde değerlendirmeyi düşünürdüm..evlilik çok kutsal,aile kurmak,çocuk yetiştirmek..hepsi çok kutsal..ancak bunlar ilerki zamanlarda er ya da geç zaten yapabileceğim şeyler..oysa bana bir daha fransa da acaba bu şans tanınacak mı?kariyerimde bu önemliyse,ben bunu seçerim..üstelik kendi aldığım evimin parasını da kendim öderim..senin olan senin olabilmeli..elbette evlilikte hayat müşterek..ama sen şuan evli değilsin..nişanlı olmakla,evli olmanın verdiği sorumluluklar çok farklı..özgürlüğü de ona göre çok farklı..evlendiğim insanın madddi durumu iyi ya da kötü olabilir.ama benim olanlar nedir?ben onları ön planda tutardım..benim olanı da sonra sevdiğimle paylaşırdım..ne kadar seversem seveyim,ne kadar özlersem özleyeyim..hayat benim hayatım..önce ben,sonra sevdiklerim olmalı..başkalarını mutlu etmek için kendimi üzemem..şayet bunu yaparsam,benim mutsuzluğumu, mutlu ettiklerim gün gelir anlamazlar bile..
hayat senin ve hayatın hakkında kararlar alırken lütfen acele etme..ve lütfen önceliğin kendinde olsun..sen mutlu olursan çevrendekileri mutlu edebilirsin..başkasının kırılmaması adına alacağın kararlar,ileride senin keşkelerin olabilir..gelecekte bir gün KEŞKE dememen için,bir kağıda vereceğin kararın pozitif ve negatif yönlerini yaz..değerlendir..mutluluğun hangi taraftaysa,güzel günler o taraftadır..alacağın her kararın senin ve sevdiklerinin hayrına olsun..sevgilerimle..