Ynt: Sadece Bugün sigara bırakmayı sadece iki kere denedim..bundan sonra tekrar denermiyim...sigarayı bırakırmıyım bilmiyorum...ama benim tanıdığım ve sigarayı bırakıp, içenleride, sürekli bırakmaya teşvik edenler hakkında edindiğim bir kanaat var...( tekrar söylüyorum bu kişiler benim tanığım insanlar..sözlerim tanımadığım hiç kimse için geçerli değildir..ve ablamı bu insanların dışında tutuyorum) hayatta tek başarısı sigarayı bırakmak olan insanlar..başıma yeşilaycı kesilip, sigarayı bırakma konusunda öyle yoğun bir baskı uyguladılarki ben sigarayı daha fazla içtim..şimdi restoranlarda, taksilerde, vs ..sigara içilmeyecekmiş...kardeşim..sigara içenler keyfine düşkün insanlar...sürekli taksiye binen..restoranlara gidenlerde öyle...taksi şöförüne nee.sigara içmek yasakmı..tamam ozaman otobüse binerim kardeşim, dediğinde gariban, abla eğilerek iç der...restoranlar zaten içinde bulunduğumuz ekonomik durumda sinek avlıyorlar..yani bu durumda sigara yasakları..yalova kaymakamı oluyor...valla benim sigaramada kimse dokunmasın yanar...ben kendim özgür irademle sigarayı bırakıncaya kadar...sigarayı içerim...rakı içende ölüyor..su içende..sigara faydalıdır demiyorum kimseyide içmeye teşvik etmiyorum..ama ben sigara içiyorum..evlenmeden önce sigara içiyordum...hamile kaldığımda sigara içiyordum...doğum yaptığımda içiyordum..halen daha içiyorum...sigara içmemden hoşlanmayan yanıma gelmez olur biter...hele hele sigarayı bırakıpta sınıf atladığına inananlar,,, artık üçüncü sınıf insan muamemelesi görmeyeceğine inanıp sevinenler..sigarayı bırakarak uçağı yeniden icat etmiyorsun...sadece sigarayı bırakıyorsun..tamaaam ..artık kötü kokmuyorsun...sigara parasını sana daha faydalı işler için harcıyorsun...eh, daha sağlıklı yaşamaya çalışıyorsun, falan filan...bedeninin temizlendiğini, sigaranın etkilerinden arındığını düşünüp komik olma...git bir göğüs hastanesine muayene ol, göğüs filmi çektir...doktorda sana kaç sene boyunca, günde kaç paket sigara içitiğini söylesin..sigara içenlerede içmeyenlerede saygılı sevgiler... |