Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-01-2009, 01:34 AM   #36 (permalink)
yeni bir hayat
Super Moderator

yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future

Alıntı:
disev-05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
cevremdekı çogu ınsan telkınlerın gecıcı cozum urettıgını, ve varolan kişiligi degistiremeyecegımızı soyluyor.. düşünceler davranısa donuyorsa, ve bız dusuncelerımızle varsak, ınsanın cok zor degısme durumunuda goz onune alırsak, "bu tarz gırısımler gecıcıdır" dıye dusunenler ve savunanlar haklımıdır...yanı cok duygusal olan bır ınsanın yapısı budur,, bu aşılırmı. "bu senın karakterın, degısmez" dıyenler ne kadar haklı.. bu telkınler gecıcı bır suremı ınsanı dengede tutar, yoksa koklu degısımler saglıyormu,, ben on gundur gece gunduz dınlıyorum, ani çıkışlarım oluyor zaman zaman, baş agrısı, bazen agresıflık, ılgınc ruyalar..ıyı olacagına ınanıyorum ve ınanmak ıstıyorum.. ama ılk cumlelerde soz ettıgım durumlar ıcın, bana acıklayıcı bılgıyı bu konuya vakıf bır arkadasım verebılırmı.. sımdıden tesekkur ederım...
Merhaba disev-05,

Bilgim dahilinde merak ettiklerini cevaplandırmaya çalışayım.
Telkinler, bizim içimizdeki potansiyeli ortaya çıkarıyor.Bizler aslında küçük yaşlardan itibaren çevremizdekilerin,ve yaşadığımız toplumun telkinleri ile bugünlere geldik..Bizim hırslı,sakin,güçlü ya da başka birşey olduğumuza hep başkaları karar verdi..
Telkinler ile kendimize saygı duymayı öğreniyoruz..Kendimizin bir birey olarak değerli olduğunu vurguluyoruz.(Ego güçlendirici)
Geçmişte kendimize ve başkalarına karşı duyduğumuz nefret ve kötü hislerimizi serbest bırakıyoruz..Daha affedici oluyoruz bu da bizi oldukça hafifletiyor.(suçluluk telkini)
Kendimize daha fazla güven duyarak,daha cesaretli kararlar alabiliyoruz..Daha aktif bir hayatı seçiyoruz.(kendine güven telkini)
Kendimizi çok iyi ifade etme yeteneğimiz varken,hep birilerinin önünde küçük düşme endişesi ile ya da cesaretimizin olmayışı nedeniyle kalabalık gruplara hitap edememe korkusunu aşıyoruz..(topluluk önünde konuşma telkini)
En önemlisi sahip olduklarımızla mutlu olmayı öğreniyoruz.
Yaşadığımız anın değerini anlıyoruz. Geçmiş ve gelecek kaygısını üzerimizden atıyoruz.
Örnekler daha da çoğaltılabilir..

Kişilikler farklıdır.Telkinler bizim içimizdeki negatif durumları pozitife çevirir.
Yoksa, çok konuşmayan,sakin kişilikteki bir insanı çok atak,konuşkan bambaşka bir kişilik haline dönüştürmez.
Ben eskiden de sakin biriydim,hala da öyleyim.Fakat farkındalıklarım arttı..

Alıntı:
disev-05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bısey sormak ıstıyorum. verdıgınız ornekte gunde 9 saat dınleyıp sonuc alamayabılır , 4 saat dınleyıp 3 a y sonra hedefıne ulasabılır derken, hedefe ulasmakdan kastınız, dogru telkını dınlemekmı.. ,gunde 9 saat dınleyıp hedefe ulasamamakdan kastınız nedır.. yanı şu uc kısılık ornek bana pek karmasık geldı.. rıca etsem daha acıklayıcı olabılırmı..
Hedefe ulaşmaktan kasıt, dinleme süresidir.Kimileri kısa sürede (birkaç gün)sonuç alırken, kimileri de uzun vadede (birkaç ay)sonuç alabilir. Önemli olan sürekliliktir.hergün dinlemenizdir..

Sevgiler..
yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla