21.03.09 bahar başlıyor bugün günlük
doğa uyanış içinde. düşünmüyorlar sadece oluyorlar. döngü neyi gerektiriyorsa o oluyor. zaman akıyor. her an geçiyor, geçmiş oluyor.
hayatın her dakikasına anlam yüklemek ne kadar zor biliyor musun? her hareketini anlamaya anlamladırmaya çalışmak ne kadar yorucu.
ne kadar zor etrafındakilere kendini anlatmak. anlatmaya çalışırken anlatamamak. mecbur susmak.
en yakınındakini üzmek. her gün seninle erimesini görmek, izlemek. uzansan dokunabilmek ama ulaşamamak.
ne zor tek başına yürümek. güvensiz hissetmek. düşüncelerini kendinle barıştırmaya çalışmak ama bunu yaparken herşeyden uzaklaşmak.
bir bir her şeyi anlıyorum günlük. ama en çok da anladığım kendim başta olmak üzere herkese zarar verdiğim. bu benim suçum değil. kimsenin de suçu değil. anlamaya çalışmak nafile. öyle işte. ne gerek var sorgulamaya? öyle işte öyle.. sorun var değil mi o zaman çöz! sorunla ilgili konuşmak her yönüyle analiz etmeye çalışmak her şeyini anlamak ne işe yarar ki? çöz. çözüm.
çözüyorum. ama korkuyorum da günlük. bir an olsun her şey başa döndü geldiğim yere döndüm diye korktum. korkmak istiyorum korkayım korkayım sonra "benim yapacak bir şeyim yok daha!" desin "kendine iyi bak. ben buralardayım istersen gelirim!" desin gitsin. ben onu nezaketle uğurlayayım. ama arkadaşlığından hoşlanmadığım için bir daha evime çağırmayayım. karşılaşırsam selamlaşayım. zor değil ki bu. istiyorum işte. emek vermem gerekiyor şimdi. tek gereken gerçekten inanmak. kimse bana inanmasa da kendime inanmak. inanıp yolumu çizmek. mutlu olmak. bir daha çaresiz hissetmemek. kontrol bende olmasa bile kontrol edememekten mutlu olmak. kontrol etmeye çalışmamak.
mutlu olmak. çok anlamsız geliyor bana bunlar be günlük. hakikaten anlamsız. nedensiz korkuları yaşamak bir de bunlar neden oluyor diye sorgulamak. neden ki? insan bazen kendi kendinin düşmanı oluyor biliyor musun? uzaklarda aradığı aslında her sabah aynada kendisine bakıyor. önemli olan bunu anlamak değil mi günlük?...
şu an itibarıyla bunu yazarken söz veriyorum kendime günlük. söz! mutlu olmak için elimden gelenin de fazlasını yapıcam. gereken yerde koşarım gereken yerde sürünürrüm. ama sonunda mutlu olurum be! gerçekten olduğumda da keyfini sürerim. bir şeyi çabalayıp elde etmenin hazzını yaşarım. özümde olduğum kişi olma vakti geldi!...
söz verdim günlük ister kırılıp dökülürüm
ister yok olup dirilirim
sevişmeden uyumaz
anlaşmadan da ölmem!
__________________ more than just a girl... |