Hani bir şarkı varya :
Seninle herşeye varım ben ,
Sen benim uğurlu yolumsun.
İşte aynen öyle.Bazen hayata şöyle bir bakıyorum ,bana ne çok şey verip ne çok şey almış.Çocuklarım bile
bana ne küçük halleri iledersler vermiş.Bende iyi gözlemciyimdir.Küçük olaylardan büyük tecrübeler edindim.
Şimdi kimseye yaranmak sevilmek için karşımdakinin isteklirini yapmıyorum,ben istediğim için yapıyorum.
Tavuk suyuna çorba kitabında bir hikaye okumuştum.Ama ben bu işe daha önce başlamıştım da isimlendiremiyordum.
Her şeye evet diyen jane:ailesindeki her kesin her dediklerini koşulsuzyapan.Kocasının bütün gömlekler ütülü çocukların
her şeyleri hazır ev pırıl pırıl.Anne babasının her dediğini yapan.Bütün dostlarının yardımına koşan bir jane.Jane
bir gün kendisi için hiç birşey yapmadığını görmüş.Bu onu çok incitmiş.O günden sonra bir karar vermiş.Artık istemediği
her şeye HAYIR demeğe başlamış.Çevresi bu duruma hiç memnun olmamış.Ama jane çok mutlu imiş.Artık kendine
zaman ayırıyormuş.Kendinde yapa bileceği bir çok şey keşfetmiş.Jane'deki budeğişimleri gördükçe çevresi onu öyle
kabul etmişler.Hayata biz ne kadar izin verirsek insanlar bizi okadar sevip, o kadar incitip üzüp,o kadar hırpalaya biliyorlar.
Tabi bunu çocuk bilincimizle algılamak çok zor ama algıladığımız an uyanışımızdır.Erken veya geç uyanmak güzel.İnsana
kedini değerli hissetiriyor.Kimse size sizden fazla değer veremez.Ben bu hikayeyi oku dugumda bazı şeylerin isimlerini yerlerine koymuş oldum.Akadaşlarımla görüştüğüm bir toplantıda onlarada okudum .Elmas'ım çok etkilendi oda benim
gibi anne özrlü .Bu yaşadığımız günden sonra onunda hayatında bazı şeyler değişti.Hayatını epey zoladı ama zolukara
rağmen kendi ile dost olmayı öğrendi.Arkadaşımla eskisi gibi sık görüşmesekte birbirimizin kalbinde kocaman bir yerimiz var.
Kendinizi sevin,kendinize değer verin ve hatta kedinizi şımartın sizden daha değerli kimseniz yok.Unutmyın ki daha az
değerli insanlara daha çoğunu yaptınız.Artık sıra sizde ben yapıyorum iyi geliyor.Arkadaşlar bu telkinler cilt kuruluğu
yaparmı acayip kurudum.
Artık bu şekildeyim.