Ynt: PARMAK EMME yok yaa..neden sorun olsun ben torunu büyütürken..11 aylıktı lazımlığa oturtmaya başladığımda ama..çocuğa asla baskı yapmadım..altını alma konusunda...3 yaşına kadar doya doya mıçtı altına..yaz geldimi çıkarıveriyordum herşeyi..üstünde bir tek tshirt bahçede koşturup durdu.mal mülk beyanında bulunarak....bir kere bile pişik olmadı...bana çok kızdılar o zaman ..alışamıcak bu çocuk diye...olurmu..çocuk erken zamanda öğrendi kaslarını kullanmayı..altına yapmak kendine güven duygusuyla ilgili karışmayın dedim..nitekim 3.5 yaşında önce gündüz bağlatmadı..bir ay sonrada geceyide bıraktık..sonra arada bir kaç kere gece uyanamadı olan benim koltuk minderlerine oldu ama canı sağolsun..çocuğumun sidik kokusuna bile razıyım..yıkadım geçti..kendisine hiç bir şey demedim..bitti gitti..parmak emme..herhangi bir şeye sarılıp yatma vs..bunlar sorun değildir..ben koynuma on tane koca koysanız, arkamı döner yastığıma sarılır yatarım...tavşanla yatmanın ayıp olduğu telkin edildiğinden beri..ne olmuş arada birde nenni yaparım kendimi sallayarak..(şimdi siz aaa koskoca kadın deyinde bende çemkireyim..) eğer çocuk parmak emiyorsa..bırakın emsin ..üstüne gittikçe kıymetlenir balparmak..safası olsun..bir yer gelir bırakır.. |