Cevap: FARKINDALIĞA Doğru YOLCULUK farkındalık bu aralar üzerinde durduğum en önemli konu.sabah uynaır uyanmaz henüz bilincim bile ayılmadan önceki ilk yaptığım şey uyandığımı farketmek.
uyandım ve etrafa bakıyorum birazdan kimseden yardım almadan kalkacam günlük rutinleri yapıcam diye DÜŞÜNÜRKEN dışardan gelen kuş seslerine dikkat kesilip bunu duyuyor olmanın hazzını dolduruyorum içime.işe giderken eskiden olduğu gibi asık suratım ve lanet olsun gene sabah oldu gene iş gene yorgunluk gibi içimi karartıp beni çaresiz hissettiren şikayetlerimi etmek yerine etrafa hiç olmadığı kadar dikkatle bakıp gökyüzünden tutunda yanından geçtiğim ağaca kadar hepsini hissetip bu hissi yaşadığım için içimdeki şükür duygusuna yoğunlaşıyorum.
istanbullular bilirler bu dönem her taraf rengarenk lalelerle doludur eskiden ya tamam çok güzel ama boşuna harcanan paralar bunlar diye yorumlardım bugün yanlarına gidip o rengarenk güzellikteki lalelerin muhteşem yaratılışlarına baktım, dokundum ve HİSSETTİM, renklerin uyumuna ve birbirinden güzel şekillerine hayran olurken yaratıcının eli!!! kalbimdeydi sanki o anda. içimden sürekli ben bir bütünüm dedim tüm yaratılışla ve yaratıcıyla bir bütün. şu anda hayranlıkla incelediğim bu laleler, içinde bulunduğum VARLIK skalasının bir bölümüyken, bende diğer bir bölümüyüm ve biz BİR'iz dedim. Yıllardır heryerde görüp artık kanıksadığımız ve güzelliklerini es geçtiğimiz onca bitki varki birkez olsun BAKIN gerçekten BAKIN ama, yetmedi gidin dokunun ve hissedin içinize dolan SEVGİnin şiddetine çok şaşıracaksınız.benim şaşırdığım gibi.
bir lalenin bitkiden daha fazlası olduğunu FARK ettim ilk kez.
doğayı hissetmek ve ona yakınlaşmak insanın kendine yakınlaşmasına büyük vesile oluyor. |