26-04-2008, 07:07 PM
|
#2 (permalink)
|
Moderator
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: pamuk'tan... Merhaba Pamukk.
Evet yazını sonuna kadar okudum. Gerçekten çok üzüldüm. Yaşadıklarının acısını hissedemeyiz belki ama ben çok iyi anlıyorum seni. Bizler bu sitede sıkıntılarımızı paylaşıyoruz. Herkes içindekileri buraya döküyor ve kafasındaki soru işaretlerine farklı cevaplar alıyor. Rahatlıyor da aynı zamanda. Hepimizin başından böyle sorunlar geçmiştir. Hala yaşayanlar da vardır, daha önce yaşamış olanlar da. Ama çok şükür ayaktayız ve hayat devam ediyor. Boş ver takma kafana, değmez biri için neden kendini yoruyor üzüyorsun, seni istemeyeni sen de isteme vs. vs. gibi hiç tatmin etmeyen ve insanın canını daha da sıkan züğürt tesellisi klasik şeyler söylemeyeceğim.
Her ne yaptıysan şimdiye kadar, sence doğru olanı yapmışındır. Acaba mı diye kendini suçlamamalısın. Üzücü bir şey yaşamışın doğru ya da yanlış işten ayrılmışın. Helali hoş olsun. Kaliteli bir firmada çalıştığını söylemişsin. Kaliteli bir firmada çalıştığına göre, kaliteli birisin demektir. Sağlık her şeyden önemli. Daha bir çok yerde çok daha güzel işlerde çalışacaksın. Şu an iş bulamaman senden kaynaklanıyor ki bu da doğal. Çünkü şu an çok hasssassın. İş görüşmelerinde iştahlı olmadığından, üzgün olduğundan, halini dışarıya yansıttığından dolayı olumsuz bir imaj vermiş olabilirsin. Bu da çok normal şu aralar. İnsanın başına her an her şey gelir. Sen hazırlıksız yakalanmışsın, ya da kafanda fazla büyütmüşsün. Bence şu an iş bulmak derdinde olmamalısın, kendini toplama azminde olmalısın.
Ben de benzer bir olay yaşadım. Çok acılar yaşadım. Kimse de anlamadı. Anlamaz da çünkü yaşayan bendim. Ama kendimi bırakmak yerine başka şeylerle meşgul oldum sürekli. Belki hala atamadım kalbimden. 1 hafta eve ben de kapandım kilo verdim, doğru dürüst yiyip içmedim falan filan... Bunlar normal. Anormal olan bunun uzun sürüp alışkanlık haline gelmiş olması. Bu kez buna izin vermedim ve acılar yaşadıkça başka şeyler yaptım. Akşamları erkenden uyudum, sabahları da hayatın ritmine kaptırmaya çalıştım kendimi. Bastırma elbet, ağla, sızla içine atma. Ama kendini de bırakma lütfen. Sen sana her zaman lazımsın. Biri gider biri gelir ve gelen her zaman daha iyisidir inan buna. Ben bizzat tecrübe ettim. Onun başka kızlarla gezip eğlenmesinin çoğunun yalan olduğuna kalıbımı basarım. Amacı her neyse seni kızdırmış, üzmüş işten bile ayrılmışın. Belki de buydu amacı. Başkaları içinde ve özellikle sevgilisinin yanında, bu tip şeyleri anlatan kişiler kendine güvensiz, komplexli ve bazı duygularını bastırmaya yönelik hareket eden kişilerdir. Anlattıklarının veya verdikleri mesajın, genelde olmasını isteyip de beceremedikleri için, bunu bu yolla kapatma eğiliminde olan kişilerdir. Takmaz hareketlerle sırıtarak karşısında oturup konuşabiliyorsan, o an sinirden kudurduğunu hissedersin. Çünkü amacı sana üstünlük kuararak seni ezmeye çalışma çabasıdır. Eğer bunu başaramadığını görürse kendisi de bir çok komplexiyle boğuşmak zorunda kalacaktır. Dene istersen. Sırf gıcıklığına yanına git ve hiç bişey olmamış ve lakayt tavırlarla, hatta sırıtarak konuş, yanındakilerle dalga geç falan. Dediklerimi aynen göreceğine eminim. Uzaklaşmanı tavsiye etmem çünkü ondan soğuyacak şeyler bulmalısın. Yanına gidip onun aslında sıradan veya büyüttüğün kadar önemli ve bağlanılacak birisi olmadığı gör. Ama bu kez onun ayrıldığı sevgilisi olarak vs. değil. Sıradan biri olarak. Bu şu an zor gelebilir belki sana ama, bazı şeyler üzerine gidilerek yok edilebilir. Aksi halde zamanın geçmesi gerekir.
Pamukk cum Ya Ümit sizsiniz Ya da Ümitsizsiniz sözünü hatırla. Eve kapanmalar, hayata küsmeler, bunların sana hiç yararı olmadığı gibi zararı da oldukça fazla. Sen de zaten bilincindesin bunun. Kendini toparla. Arkadaşın yoksa anlatacak yaz, çiz. Bizler de burdayız. Burada her şeyini anlat. Herkes bir şeylerini anlatıp rahatlıyor paylaşımlarla. Gerçekten burada karşılıksız yardım etmeye çalışan bir sürü güzel insan var. Mesela Hayal abla. Onun da fikirlerini al. Elimizden geleni yaparız. Bu yazdıklarım teselli olur mu bilmiyorum ama paylaşmak her zaman rahatlatıcıdır. İnşallah, biranönce düzelmen dileklerimle...
Sağlıcakla.... |
| |