29-04-2008, 04:17 PM
|
#100 (permalink)
|
Moderator
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Dalgalanma Hissi Merhabalar...
Arkadaşlar sosyal fobi rahatsızlığı bende de vardı. Evet biraz mükemmelliyetçilik duygularından, biraz yapı ve biraz da yetişme tarzından kaynaklanıyor. Ama her ne olursa olsun, bu geçici bir rahatsızlık. Yani üzerine giderseniz tabiki. Aslında bütün rahatsızlıklar geçicidir. Dertler dermanıyla birlikte yaratılıyor. Bizim onu arayıp bulmak görevimiz. Ben bunu nasıl aştım derseniz, sosyallik gerektiren bir işi meslek edinerek.Bunun illaki meslek olması da hgerekmiyor tabi. Değişik insanlarla tanışmak, farklı sosyal çevrelere girmek, yalnız kalmamaya özen göstermek. Adı üstünde zaten sosyal fobi. Sosyalleşmek için elimizden geleni yapmadığımız sürece bundan kurtulmak zor aslında. Elbetteki bunları yapmak kolay değil. Ama bunu neşeli hale getirebiliriz. Alışkanlık haline getirebiliriz. Bi arkadaşıma, Her gün 3 yeni insanla tanışmak gibi bir çalışma önerilmiş gazetecilik okulunda. Zorda olsa bunu uyguluyor ve yapmak zorunda olduğu bir görev olarak görüyordu. İlk başlarda zorlandı biraz ama, bunu kısa bir süre sonra aştı. Böylelikle de rahatsızlığından kurtuldu. Şimdi her yerde rahat ve sakin bi şekilde konuşup hareket edebiliyor. Artık onun için bu alışkanlık haline geldi. Ben de öyle :))) İnsanlarla oturup konuşmadıkça rahat edemiyorum. İnşallah siz de kısa süre için de istediğiniz gibi olacaksınız.
Sağlıcakla.... |
| |