17-05-2009, 08:20 PM
|
#22 (permalink)
|
Çevirmen
Tesekkür: 2,233
548 Mesajinıza toplam 2,918 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: kutup-yıldızının günlüğü Alıntı: kutup-yıldızı Nickli Üyeden Alıntı
2 yıldır istanbulda yalnız yaşıyorum. Bu yakada 1-2 tanıdık dışında iş dışında görüştüğüm kimse yok. Yanızlık duygusunu aştım bir süredir. 2-3 ay öncesine kadar çok yoğun bir iş tempom vardı, düzensizliğim, dağınıklığım, istikrarsızlığımı buna bağlıyordum. ama şimdilerde öyle de değil. Gelişigüzel kitaplar karıştırıyorum ama effektif kitap okumuyorum. 1-2 gün spor yapıyorum, sonra bir ay yapmıyorum. Nete çok girdiğim dönemler oluyor ama o zamanı da sosyokültürel anlamda effektif geçirmiyorum. Bi ara meditasyona başlamıştım, nerdeyse 1 aydır yapmıyorum. Yogaya başlamıştım, birkaç gün sonra bıraktım. Dışarı çıkıyorum ama rasgele dolaşıyorum, bu yüzden hala istanbulun gezip görmeye değer yerlerini bilmiyorum. Sinemaya, tiyatroya gitmek istiyorum, ama nedense fırsat olmuyor. Düzeni yemek yemeye karar veriyorum, birkaç gün sonra salıp öğün yememeye başlıyorum. Zamanımın çoğunu düşünerek, bi türlü uygulamaya geçiremediğim kararlar alarak, kendi hayatımla ilgili fikirler üreterek ve sigara içerek geçiriyorum. Sonra da kendime çok ama çok kızıyorum. Kendime saygım azalıyor. Zamanı kullanamıyorum. Enerjim de olmuyor kafamın dağınık olmasından dolayı. Bi planım bile olsa oyalanmaktan yapamıyorum veya erteliyorum, ya da gecikiyorum. Bazen aldığım gazetenin sayfasını açmadan gün bitiyor. Aldığım kitaplara, filmlere bakamıyorum bile çoğu zaman.
Ne olacak bu haller? Neden bu erteleme, düzensizlik, dağınıklık, istikrarsızlık? Nasıl düzeltebilirim? Yardım edin lütfen..desteğinize ihtiyacım var.. |
Bence bunları yaşayan bir tek sen değilsindir kutup yıldızı.Burdaki birçok insan da eminim bu tür sorunları yaşıyorlar.Birçoğumuz bunlar için buradayız zaten.Sanırım o kadar çok istemediğimiz şeyler yapmaya zorlanıyoruz ki en sonunda yapmak istediğimiz şeyleri yapmaya bile üşenir duruma geliyoruz.Herneyse sebep nolursa olsun önemli değil önemli olan sorunun olduğunun farkında olmak ve sen de farkındasın.Şimdi ikinci basamak olarak bunları aşmak kalıyor.Türlü çeşit deneyip yine aynı yere geliyorsan sen de benim gibisin demektir:) O yüzden sana plan yap şunu yap bunu yap demeyeceğim.Bence aklına senin için faydalı olduğunu düşündüğün birşey gelirse o an şak diye kalkıp yapıver.Aa bunu yapmak çok iyi olur yarın başlıyorum deme.Çünkü o yarın hep yarın olarak kalıyor.Bence çözüm 'o anda hemen yapmak'.Aklına yatarsa denemeni tavsiye ederim.Zaten bunu hayatına oturttu mu herşey yavaş yavaş çözülmeye başlıyor.Basit ama etkili.
Sevgiler..
__________________ Ben bir başarı hikayesiyim. |
| |