7.Gün
Ruhum yumuşak ve nazik olduğumu bilir.
Bu olumlamayı zor kullanmama gereksinimi ile ilgilidir. Bu olumlamayı söyleyin, ardından kendinizi yumuşak ve nazik biri olarak tanımaya çalışın. Kendinizi hoş bir söz söylerken ya da yumuşak ve nazik bir davranışta bulunurken gözlemleyin. Bu basit bir teşekkür, omuza bir dokunuş, anlayışlı bir söz olabilir. Bunu yaşayın. Böyle anların çoğalmasını isteyin. Gerçek ben’inizle hareket ediyorsunuz! 8.Gün
Ruhum huzurlu olduğumu bilir.
Bu olumlama öfkeli olmama gereksinimiyle ilgilidir. Bu olumlamayı söyledikten sonra kendinizi huzurlu olarak görün. Gün içinde bir anda öfkelendiğinizi fark ettiğinizde kendinize bunun siz olmadığını anımsatın. Öfke enerjisinin bir konuk gibi gelip gitmesine izin verin. Bırakın diyeceğini desin ama gerçek ben’inize sadakatinizin her yerde olduğunu bilin. 9.Gün
Ruhum eksiksiz olduğumu bilir.
Bu olumlama her tür meydan okumaya karşı koyabilecek kadar kendi içinizde yeterli olma gereksinimiyle ilgilidir. Bunu bugünkü olumlamanız olarak kullanın. Sonra olağan yaşamınıza devam edin, satın almak istediğiniz ya da kendinizin olarak sahip olmak veya tutunmak istediklerinizi fark edin. Bu istekleri yargılamayın; sadece onlardan haberdar olun. Kendinize yaşamınızda bir şeylerin gelip gittiğini ama içinizdeki bir dolulukla doğduğunuzu anımsatın. Eksik olan hiçbir şey yok. Bu arzunun altında yatan bir kaygı olabilir mi? Ego güvensizlik duygusu dolayısıyla bazı şeyleri elde etmek ister. Kendinize ruh dışında her şeyin gelip geçici olduğunu anımsatın. Bir insanın içsel doluluk duygusuna ulaşmasını sağlayan ruhtur. Ruhun hiçbir isteği yoktur ve bu yüzden dış dünyayla ilgili bir kaygısı olamaz: Bir şeyi elde etme gereksinimi duymaz ve kaybetmek de bir tehdit oluşturmaz.
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?