Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-05-2009, 08:14 PM   #1147 (permalink)
ismira
Yüzbaşı
 
ismira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2009
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 533
Tesekkür: 3,001
542 Mesajinıza toplam 5,510 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to behold
Standart Cevap: matrix'e hükmedin

Arkadaşlar bir süredir uzak kalmıştım konudan. Bugün okuyunca çok hoşuma gitti buradaki paylaşımlar ve yeniden motive oldum. Hepinize teşekkür ederim paylaşımlarınız için...

[quote=lale85;464290]benim anlamadığım bu yöntemde isteği yerine getiren ne o hissedene kadar bi hal olduğum enerjimi yoksa benim bakış açım mı yani bunun püf noktası mantığı ne.

Bunun püf noktası her ikisi de. Şöyle ki;

Kuantum alanda sonsuz seçenek veya olasılık var ve biz bilerek bilmeyerek seçmiş olduğumuz seçenekleri yaşarız. Yaşadığımız seçeneğin de realite oduğunu sanıyoruz. Başka bir deyimle realitenin seçmiş olduğumuz olasılıktan ibaret olduğunu sanıyoruz. Oysa sonsuz seçenek kadar realite var kuantum alanda. olmasını istediğimiz durum da buna dahil.

İşte iki nokta tekniği de kuantum alana girişi sağlıyor. Halihazırda var olan durum (birinci nokta) ve kuantum alanda seçtiğimiz alternatif durum(ikinci nokta) arasında bağı kurduğumuzda o enerjiyi hissediyoruz. Enerjiyi hissetmek için her hangi iki nokta yeterli. Ancak amaç salt enerji hissetmek değil, istediğimiz bir durumu realiteye getirmek olduğuna göre o istediğimiz durumu da belirlememiz gerekli. Bunu da imgeleme veya arketipten yararlanma yoluyla yaparız.

Aklıma gelen bir örnekle açıklamaya çalışayım. Evimizde iş gören elektrik akımı ve tesisatı var değil mi? İstediğimiz lambayı açmak için onun anahtarına basarız. Bastığımız anda lambayla arada elektrik bağlantısı kurulur. Düğmeye basarız, lamba yanar. İki nokta arasında köprü kurulur, fizik yasası işler.Buraya kadar mekanik bir durum söz konusudur. Fakat biz mekanımızdaki ışığın rengine, gücüne ve mekanın estetiğine göre seçim yaparız ve o sonucu sağlayacak lambayı seçeriz. İşte burası ikinci kısma tekabül eder, alternatif durum seçimi. Seçtiğimiz, istediğimiz sonucu ikinci nokta olarak kullanabilmek için de imgelemeyi kullanıyoruz. İlla da uzun uzun imgelemek de şart değil bence, o sadece bir araç, yeter ki ikinci noktaya net bir durum koyabilelim.

Ancak işin mantığını kavramaya çalışırken karmaşık hale getirmeye gerek yok bence. Bu bir sistem ve basitçe uygumak yeterli.Bu noktada sudem8 e katıldığım bir yer var, istediğimiz durumun zihinsel olarak fotoğrafını çekmek çok etkili oluyor bende de..

Umarım açıklayabilmişimdir. Sevgiler herkese...

__________________
Bildiğiniz ama bildiğinizi bilmediğiniz bir şey var...
Milton H. Erickson
&

Seni seviyorum
Özür dilerim
Lütfen beni affet
Teşekkür ederim
ismira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla