20-06-2009, 09:26 AM
|
#86 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 3,001
542 Mesajinıza toplam 5,510 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: şişmanım... pişmanım...diyete düşmanım.. Nilsoy'cuğum tartıyı sakladığını okuyunca aklıma ne geldi?.. Geçen yıl uygulamıştım bunu: Tartıya her çıktığımızda kendimizin kilolu halimiz gözümüzde canlanıyor ya, ben de ideal kilomu gösterecek şekilde değiştirdim ayarını. Her çıkıp baktığımda; 61 kg! Derken bilinçaltımın direndiğini farkettim, birdenbire bu kiloda olduğum kandırmacasını yutmadı. Bunun üzerine ara hedef belirleyip ayarı değiştirdim ve her çıkıp baktığımda; 68 kg! Yaşasınn...68 kiloyum, bu kiloda olmak ne güzell, diye salınıyordum ortalıkta... Tartıya gözüm takılsa veya aklıma gelse de hep 68 kg canlanıyordu gözümde ve negatif duygular değil, güven hissediyordum... Bazen bu güveni pekiştirmek için kanıt olarak çıkıyodum tartıya, 'işte bak, 68 kiloyum' diyerek... Derken bilinçaltım bunu kabullenmee başladı ki, tepkileri vermeden olağan karşılamaya başladım ve ...68 kilo oldum. Sonra ne mi oldu?.. Tartıyı yeniden ayarlayıp devam etmek yerine, bıraktım uygulamayı. Bir gün baktım normal ayarına çevirmişim...'İdeal kilo' hedefini bırakmışım... Sonuç.......72 kg. Eskiye dönmüşüm. Şimdi sayende bunu hatırladım!.. Hemen tartı ayarlarımı yapıp, bu kez sonuna kadar götüreceğim işimi...Ayy!.. Çok heyecanlandım!...
__________________ Bildiğiniz ama bildiğinizi bilmediğiniz bir şey var... Milton H. Erickson & Seni seviyorum Özür dilerim Lütfen beni affet Teşekkür ederim |
| |