03-07-2009, 02:48 PM
|
#46 (permalink)
|
Redflowers
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Derindeki Yara- Ruhu Korku ve Acılardan Arındırmak 67.Gün Bilgelik diliyorum. Bunu bilgiyle karıştırmayacağım. Bu olumlama kesinlikle ilgilidir. Zihin sürekli yanıtlar aradığı için hepimiz Tanrı, ruh, ölüm ve ölümden sonrası hakkında kesin bilgiye sahip olmak isteriz. Yeterli veriyle zihin kozmik doruların yanıtlarını bulacağını varsayar. Ama veri dışsaldır; olgular ancak bilgi iletebilir. Her ikisinde de canlı bir şey yoktur ve ruh yaşamın kendisidir. Kendi kendisini sürekli yenileyen ve sonsuz şimdi anlayışını biçimlendiren bir tür bilgiyi besler. Biz buna bilgelik adını veriyoruz. Uzun zaman yaşadıkları ve birçok deneyim edindikleri için kendilerini bilge zannedenler bilgeliği kazanımla karıştırıyorlar. Bilgeliği bir mülk gibi alamazsınız; siz sadece, sizi içinizden değiştirecek ruhun kapsadığı zihninizin geniş kucaklayışı oranında genişleyebilir, bilgeleşebilirsiniz. Vedalar’da da söylendiği üzere ‘Bu, sizin ona dönüştüğünüz türden bir bilgidir.’ 68.Gün Feragat etmeyi diliyorum. Onu vazgeçmekle karıştırmayacağım. Bu olumlama kayıpla ilgilidir. Feragat ettiğinizde daha önce kişisel bir sahiplik duyduğunuz bir şeyden vazgeçersiniz. Bir kayıp olduğundan ego bunu bir vazgeçiş olarak görür. ‘Ben, beni, benim’ perspektifinden bakıldığında kayıp kabul edilemez. Yaşama stratejisini belirlemiş olduğundan ego buna bağlı kalır. Feragat, egonun stratejisinin çeşitli yönlerinin oluşunun yanı sıra ‘Doğru olmalıyım, Kendimi denetlemeliyim, Güçlü olmalıyım’ türünde önem verilen inançlardan vazgeçmeyi de kapsar. Egonun amacı, kişisel olarak hayatta kalma, yalıtılmış, güçlü ve bağımsız bir insan olarak zafer elde etmektir. Bu amaçlar, ruhun amaçlarının karşıtı değildir ama yine de çok sınırlıdırlar. Feragat ettiğinizde daha büyüğünü kazanmak için küçük bir dünyadan vazgeçiyorsunuz. Hindu geleneğinde söylendiği gibi, bir sarayda yaşamak için bir barakadan vazgeçiyorsunuz 69.Gün Güç diliyorum. Onu denetimle karıştırmayacağım. Bu olumlama iç gücümüzle ilgilidir. Ruh güç getirir. Bu bir paradokstur çünkü ruhun güce giden yolu feragat, alçakgönüllülük ve kabulu içerir – bu tam olarak güçlü insanlarla bağlantılandırdığımız nitelikler değildir. Egonun dünyasında güç, durumları kendi yararınıza denetleme, insanları kendi yararınıza kullanma veya hükmetme yeteneği anlamına gelir. Eğer istediğiniz herkes için en iyi olansa egonun söyleyebileceği pek bir şey yoktur. Verici, yürekten, başkalarına güvenen ve sabırlı türden bir güçlülük kesinlikle kadınsıdır. Bu kutsal kişilere ve annelere göredir. Bu tür bir güçlülüğü olumlayarak saldırganlık, hükmetme ve denetim olmaksızın da güç olabileceğine inandığınızı kanıtlıyorsunuz. Kadınsı yanda gerçek güç olabilir mi? Kesinlikle olur ve ego uzun zamandır denetimi kullanıyor olsa bile ruhsal güç her zaman iş başındadır. Atom zerreciğinden evrene kadar tüm formları besleyen ve düzenleyen akıl gibi ruhsal güç yaşamın her yönünü kapsar. Bu güç size aittir. İçeriden gelir ve bir kez gerçek ben’inizde kaynağını bulduktan sonra onu hiçbir şey durduramaz.
__________________ Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir? |
| |