Cevap: Cennet'ten Mektuplar Sevgili Su_duru,yazının öncesini ve sonrasını sanırım gözden kaçırdın.ben anladığım şekliyle izah edeyim. Diyor ki "Kendinizi Benimle olmak için zorlamayın. Biz, her şekilde beraberiz.(yani zorunlu olmak için birşeyi yapmayın,mecbur olmak için.içinizden gelerek yapın,farkında olarak yapın,sonrada örnek veriyor aşağıda)
Oruç tutmanızı istemiyorum. Dünyayı terk etmenizi istemiyorum. Daha fazla zevk almanızı istiyorum. Bana, zevk yoluyla hizmet edersiniz, sevgililer, zorlanmış itina ile değil.
Evet, Beni düşünün, ama aynı zamanda, Beni düşünmek zorunda olmadan düşünün. Beni düşünmek bırakın bir zevk olsun. Benim çırağımsınız, ancak sözleşmeli değilsiniz. Kim olduğunuzu bileceğiniz zamanlar yaklaşmaktadır ve gerçek kadar, farkındalığınızda ayrılmaz olacağız. Büyük Farkındalık doğal olarak gerçekleşecek, zorlanmasına gerek olmadan.. "Orada oruç tutmanızı istemiyorum" derken zorlamıyorum demek istemiş.ben öyle anladığım için bu nedenle koydum.yani bunu emir olarak yaparsanız içten yapmazsınız,iradenizle,farkındalığınızla yapın,zevk alarak yapın demek istemiş sevgili arkadaşım.mesela nefsine hakim olmaktır amaç değil mi oruç tutmaktaki.işte bunun farkındalığıyla yapın diyor.umarım açıklayabilmişimdir.başka birşey anlasaydım inan ki koymazdım yazıyı.dikkat ettiğim bir konudur çünkü.
sevgiler.
__________________ Nasıl nefes alacağınızı düşünmezsiniz, sadece nefes alırsınız. Dış koşulları yaratan içimdeki parçamı iyileştirmesi için, sevginin ruhunu yardıma çağırdım.
Hayatındaki herhangi bir şeyi değiştirmek istediğinde bakacağın tek bir yer var: kendi için.
“İçine baktığında, bunu sevgiyle yap.”
Joe Vitale |