Cevap: Şükretme Bölümü Hakkında Şükretmek Bugün Allah'a sükredecegim; çünkü : * gökkusaginin damlalarini, * kar tanelerinin düsüsünü, * günesin altin rengini, * gün batiminin pembe morlugunu, görebiliyorum * taze bir baligi, * yeni kesilmis bir limonu, * yeni kaldirilmis samanlari, *bebegin altindaki pudrayi koklayabiliyorum . *otobanda giden bir TIR\'in gürültüsünü, * telefonun zilini, * cazin sicakligini, blues\'un serinligini, * torunumun fisildadigi sirlari, duyabiliyorum. *esimin beni kucaklamasini, * sogugun keskinligini ve agrilarin batisini, * kalbimin atisini ve gözlerimi kirptigimi, * bir yapragin damarlarini, hissedebiliyorum * dilimin üzerinde biberli sosun aciligini, * yogurdun kaymagini ve cipsin gevrekligini, * yeni dilimlenmis bir greyfurdun eksiligini, * kokulu bir çayin buruklugunu, tadabiliyorum. Bugün, gözlerim, burnum, kulaklarim, cildim ve dilime tesekkürlerimi sunacagim. Bunlar, dünyadaki iyi seyleri ve Allah'ın iyiligini bilmemi sagliyor. Bugün, ailem ve dostlarim, inançlarim ve bayragima tesekkürlerimi sunacagim. Bugün her seye tesekkür edecegim. Bugün, \"Allah'ım bana çok sey verdin. Bir sey daha ver, iyilik yüklü bir yürek\" diyecegim. Neil Gallagher Zirveye Çikan Basamaklar (Zig Ziglar) |