Teğmen
Tesekkür: 12
76 Mesajinıza toplam 841 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| 07.01.2010 Uykum var ve de başım ağrıyor.Ofiste genel bir huzursuzluk durumu vardı;aralık ayının yoğun iş temposu herkesi ciddi anlamda etkilemişti.2 haftadır sabah ofise girer girmez hemen depresyon telkininin doğa versiyonunu açıyorum,akşam gidene kadar da kapatmıyorum.Onlar ne dinlediklerini bilmiyorlar;telkin olduğunu özellikle söylemedim.Gerçi bende ciddi bir uyku durumuna yol açılıyor(yok uykusuz olmasam da aynı etkiyi gösteriyor),ama,diğerlerininin üzerinde çok etkili oldu.Gözle görülür bir rahatlamaları var.Kızlardan birinin tırnak yeme alışkanlığı vardı;eli hep ağzında olurdu.İlginçtir ki,telkini dinletmeye başladıktan sonra,bu hareketinde gözle görülür bir azalma oldu.Telefonları açtığında,''alo'' derken karşıdakini dövecek gibi davranıyordu,şimdi çok daha yumuşak konuşuyor.Daha sakin ve huzurlular.Gerçi şimdi de fazla huzurlu ve mutlu bir ofis mi olduk anlamadım ki;gelen bir türlü gitmek bilmiyor.Atakan beycimm,bu saatlerce oturup bıdı bıdı yapıp o pek kıymetli ruhuma fenalık geçirtenleri yollamak için bir telkin var mıdır elimizde yoksa ben bilinçaltımda ki''kocakarı'' telkinleri devreye sokup,''süpürgeye iğne batırma yönteminiyle'' mi kurtulayım kendilerinden? Nil'i diyetisyenine götürdüm.Ay sinirden elimi ayağımı boşaldı,kadının yanında ciyak ciyak bağırdı bana.Neymiş antideprasan kullandığını neden söylemişim!Kadın 3 defa kullandığınız bir ilaç var mı diye sordu;üçünde de yuvarladı geçti.Sonunda 4. soruşunda ben söylemek durumda kaldım,bu sefer sinirlendi,bana bağırdı. Hayır bunun utanılacak neyi var anlamıyorum ki?Özrü kabahatinden daha büyük;neymişte kimse bilmesinmiş,neymişte ''el alem'' deli dermiş!Ay o ''el alem'' dedikleri grup kim şunları bil bulsam,gidip tümünün canına okuyacam!Kim bunlar ya,kim?Hayır bu ''el alem'' bu dünyada yaşamıyor mu?Yemiyor,içmiyor,gülmüyor,ağlamıyor,sevmiyor,has talanmıyor hatta ölmüyor mu?Bunlar sadece ''aaaa,çok ayıpp'' demek için mi programlanmışlar?Tek bildikleri ve söyleyebildikleri bu mu bunların?Herkesin sağında solunda bir öbek atılmış ''vanitas'' var;kral durumundalar,birileri de köle rolünde,bir korkudur almış başını gidiyor.Hani birileri ellerinden gelse,tuvalete giderken bile el alemden icazet alacaklar.Gel de Fatih Ürek'i anma işte,gel sevme işte;''elalem ne derse desin,hadii hadii,hadii''diye boşuna demiyor adam,yerden göğe haklı ya,cidden hadiii,hadiii yaa!!!...Evet cidden çok sinirleniyorum.Çünkü bu el alem muhabbeti ucu bucağı olmayan bir konu.Sorun= ''El alem ne der?''Çözüm''Gizli yap yapacağını''Al sana tüm ahlak değerlerini dahi allah bullak eden ''el alem'' .Peki o ''el alem''zımbırtısından önce gelen ''Ben ne derim'' sorusu nerede?Ah pardon,şuu meşhur tekerlemede ki gibi olmuş o;suya düşmüş,suyu inek içmiş,inek dağa kaçmış,dağ yanmışş,bitmişş kül olmuşş...''Echo ben sana yuh diyorum,başka bir şey diyemiyorum,ya bu kadar kelimeyi nasıl bir araya getirip buraya bağladın,şoktayım???''''Nil sus,tek kelime etme,hatta mümkünse de ben sakinleşene kadar görüşmeyelim,cidden çok sinirliyim!'' ''Echo bin kere özür diledim,hala uzatıyorsun!Hani patili matili birşey yapıyordun;neden onu yapmayı denemiyorsun!''Ayy başlatma patisinden şimdi,sen neden önyargılarından kurtulmayı denemiyorsun Nil?''Echo,bir anda değişemem ki ben,yapamam bunu''...İşte yine döndük,dolaştık,aynı kelimelere geldik. Neden durdurdun arabayı?Korkma atmayacam seni arabadan,şu torpidoyu açarmısın,orda kağıt var,verir misin?Ne yapacaksın?Bak şimdi oku yazdıklarımı; DEĞİŞEMEM=DEĞİŞ+EMEM,YAPAMAM=YAP+AMAM...'Neden böldün ki sen o kelimeleri?''''Tek tek oku,ne yazıyor?''DEĞİŞ,YAP...'''Peki sen nasıl kullandın bu kelimeleri?''DEĞİŞEMEM,YAPAMAM.''''Peki şimdi ne yazdım ben buraya?''DEĞİŞİRİM,YAPARIM yazdın.''Bak,aynı kelimelerin bir olumlu,bir olumsuz halleri var.Şimdi cümleni bir de bu şekilde kuralım;''Echo bir anda değişirim ben,yaparım bunu''.Bak işte buna ''sözün gücü'' diyorlar.Kişisel onaylamalar bunlar.Günlük hayatında bilerek bilmeyerek yapıp durduğun negatif-pozitif telkinlerdir bunlar.Kendi kendini programlamak bu işte. Yap+amam,değiş+emem,başar+amam,konuş+amam........H a bire negatif titreşimler gönderiyorsun beynine.Yap+arsın(ım),değiş+irsin(im),başarır+sın( ım),konuş+ursun(urum).Al bak,bak,bakk şimdi bende pozitif titreşimler yolluyorum sana,titre dur,hatta titreşim mannaıı oll,ay banane pe,ne yaparsan yapp,aaa,seninle mi uğraşacam ben!!!Hahahaaa,echoo,seni seviyorum ya!Ay durr,şimdi kaza yapacağız!Pozitif titre echo,pozitiff titree.... ''Söylediklerinize dikkat edin;düşüncelere dönüşür Düşüncelerinize dikkat edin,duygularınıza dönüşür Duygularınıza dikkat edin,davranışlarınıza dönüşür Davranışlarınıza dikkat edin,alışkanlıklarınıza dönüşür Alışkanlıklarınıza dikkat edin,değerlerinize dönüşür Değerlerinize dikkat edin,karaketirinize dönüşür Karakterinize dikkat edin,kaderinize dönüşür'' (Mahatma Ghandi) |