Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-01-2010, 09:37 AM   #15 (permalink)
imported_Angel
Yüzbaşı

imported_Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
imported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to all
Standart Cevap: Kendi Kendine Konuşma Sorunu

sizi güldürdüysem ne mutlu bana arkadaşlar inanın en fazla 10 dakika sürecek olan ve işimi halletme amaçlı yaptığım telefon görüşmeleri için hazırlanmam belki 20 dakikamı falan alıyor...çünkü söylemeyi planladığım şeyleri yazmakla kalmıyor...onları sıralıyorum...mesela telefon açılır açılmaz "iyi günler" demek gibi...bunu mesela birinci sıraya koyuyorum...
ama artık devir 3G devri...kendimizi kağıttan özgürleştirmemiz lazım bir süre sonra

ve bu noktadan sonrası için harika bir yöntemim var...konuya ve istediğim şeye pat diye dalmak yerine önce işin genelini söylüyorum...kırmızı kazak örneğine dönersek..dikkat ettiyseniz bir anda "kırmızı kazak istiyorum demiyorum....önce "kazak istiyorum" diyorum...yani karşımdakini ne istiyor olabileceğime hazırlıyorum böylece...ve de planlayarak gittiğim anlaşılmıyor...
sonra kazak istediğim anlaşıldıktan sonra istediğim rengi detayları ve diğer özelliklerini yine genelden özele..yani büyükten küçüğe doğru sıralıyorum..
mesela istediğin modeli söylemek, kumaş türünü söylemekten daha önce gelir gibi.....ve tabi mümkün olduğunca uzun ve gereksiz konuşmamaya çalışıyorum..aynı anlama gelen 2 farklı cümleyi söylememeye gayret ediyorum ki karşıdaki sıkılmasın ve onu aptal yerine koyuyo gibi olmayım diye...

bilgisayarlarda da öyledir zaten...önce bilgisayarım penceresinden içindeki sürücüleri en genel haliyle "ilk bakış" haliyle görürürüz...üstüne tıkladığımızda klasorler açılır...ve seçip tıkladığımız klasoru açtığımızda bazen o klasorun de kendi içinde başka klasorler barındırdığını görürürüz..bu da onun gibi...önce bilgisiayarım penceresinden başlıyorum sonra adım adım klasorleri belirtiyorum ve en son erişmek istediğim dosyayı yani en küçük detayı belirtiyorum...
imported_Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla