Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. yine geldim günlükcüğüm...
farkettiğim birşey oldu...onu unutmadan buraya yazayım da sabitlensin dedim..
ben bu bir sürü olumlama cümleleri havuzundan seçeceklerimi seçebilmem için hepsini birarada görmem gerektiğini farkettim..yoksa hakim olamıyorum...çünkü bilgisayar ekranında gördüklerim sadece ekranın boyutuna girebilenler (aşağı kaydırıp bakmadığım sürece) ve bir anda gördüğümün hepsi olmadığını bilmem beni tereddütte bırakıyor..
neyse ben de bu konuda işimi kolaylaştırmak için bilgisayardaki olumlama cümlelerini yazıcıdan kağıda döktüm...şimdi kolayca ve rahatça aynı olan veya aynı anlama gelen cümleleri ayıklayıp üstlerini çizebilirim..insan bazı şeyleri eline alıp tutmadıkça hakim olamıyor..mesela kitap konusunda da öyleyim...e- kitaplar okurken onlara hiçbir zaman hakim olamamışımdır..kesinlikle kitapçıdan aldığım ve elime alıp okuduğum kitabın yerini asla tutmuyor...
şimdi bilgisayarda topladığım olumlamaların kağıtta gözümün önünde olması beni biraz olsun rahatlattı....evet bilgisayar büyük bir nimet ama herşeyi de onunla yapacak değiliz ya...onun ekranı elimizle tuttuğumuz kağıdın yerini asla alamıyor.. |