Alıntı:
muraturkom Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili Bengisu gönlünde ismin kadar güzel. Yonca tavsiyeni çok beğendim. Bu bir simge tabiki ancak bana da bir konuyu hatırlattın. pozitif olabilmek için kasıtlı olarak ne yapıyorum. Ben kendim ve çalışma grubumla bir oyun oynuyoruz. Selam verme ce hatır sormaca. Şöyle yapıyoruz. Otobüse biznerken şoföre günaydın " Selamünaleyküm, merhaba" siz seçin , sonra da bu gün akşama kadar kazasız belasız işinizi tamamlarsınız umarım temennisini ekliyoruz. Şöför bir anda şaşkınlık dolu bir bakışla size odaklanacak, işte o an siz pozitiflik pilinizi keyifle doldurun. Bunu bakkala, öğretmene.... herkese uyguluyoruz. |
Ben de yapıyorum bunu. Keyfim yerindeyken daha çok yapıyorum. Ekmek aldığımda fırıncıya, alışveriş yaptığımda marketteki kasiyere, taksiden indiğimde şoföre, aydatı toplamaya gelen apartman görevlisine, 6 yaşındaki yeğenime, camide rastladığım teyzelere, Üsküdar'da yolda karşılaştığımız pamuk dedelere, yolda ya da başka bir yerde rastladığım küçük çocuklara, hiç tanımadığım karşı binadaki komşuya.. Hemen herkese..
Çünkü, bu o anda hem benim tüm negatif duyguları atıp kendimi çok iyi hissetmemi sağlıyor; hem de karşımdaki insanın tüm duygu durumunu bir anda değiştirip düzeltiyor! Mutlu ediyor.
Efendim öyle güzel söylemiş ki;
"Bir tebessüm bile olsa, hiçbir iyiliği küçük görmeyiniz.." (s.a.s) & "Kardeşine karşı tebessümün sadakadır ve farzlardan sonra Allah'ın en çok hoşuna gıden şey, bir mü'minin başka bir mü'min kardeşinin gönlüne sevinç bırakmasıdır."