Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2008, 05:58 PM   #5 (permalink)
Makoto
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 3
Tesekkür: 0
3 Mesajinıza toplam 9 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Makoto is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: "Böyle gelmiş böyle gider" mi bu devran?

Alıntı:
Mumin.Okan Nickli Üyeden Alıntı
öncelikle hoşgeldin.
istediğinden fazlasını bulacaksın. buna emin olabilirsin.

hiç üzülme hepsi olacak. inanıyorum ki kendine güvenin en kısa zamanda sende yeniden yer edinecek.

sağlıcakla ve ışıkla kal.
super

İyi niyetli dilekleriniz çok hoş sayın Mumin.Okan. Söylediğiniz gibi, umarım güvenim en kısa zamanda yerini alır bedenimde. Şu halde yarım kalmış bir yap-boz gibi hissediyorum. Güven parçam yerinde değil. Yanı başımda duruyor ama onu takamıyorum gerekli yere ne yazık ki.

Alıntı:
ceren18 Nickli Üyeden Alıntı
abdullah hosgeldin aramıza öncelikle ben yazdıklarını basından sonuna kadar okudum ve kesinlikle kendini çok iyi analiz etmiş birisin bence ve sorunların çözümünü bu asamadan sonra çok çabuk buluyosun ben uzun yazıları okumayı pek sevmem ama sen yazdıklarını okurken çok akıcı bir şekilde okudum çünkü yazdıgın seylerde kendimi ve kendi içimde yasadıgım seyleri gördüm emin ol senin yazdıgın seyleri burda okadar çok insan kendi içinde yasamiştı yada hala yasıyo işte bizde bunların çözümünü bulmak için burdayız bence şimdi tamamen degişmeye karar ver ve bu siteden olabildigince yararlan çünkü ömrün boyunca sen seninlesin ailen arkadasların yada bir baskası degil kendini sevmeye basladıgın zaman hayat ozaman çok çok daha farklı oluyo umarım burada içindeki sorunları halledersin bence bunun için çaba göstermeye deger
Teşekkür ederim sevgili ceren18. Değişmeye gerçekten karar verdim ve bunu yürekten istiyorum sitedeki birçok dost gibi.

Sitede yazılanları okuyup insanların pozitif enerjisini üzerime alıyorum. Güleryüzümü daha önce olmadığı gibi monitöre yansıtıyorum. Kendimi gerçekten iyi hissediyorum. Herşeyin daha iyiye gideceğini düşünüyorum ve o anda kendimi "iyi" bir insan olma yolunda bir kademe daha ilerlemiş hissediyorum. Buna güvenerek atıyorum kendimi sokağa... Birkaç sokak insanlara güleryüzümü göstererek, tanıdıklarıma selam vererek ilerliyorum. Bu gerçekten çok güzel bir duygu. Önemsendiğimi düşünüp mutlu oluyorum. Daha sonra üzerimdeki pozitif enerji güneşte eriyen kar taneleri gibi yavaşça şekil değiştiriyor ve akıp gidiyor düşüncelerimden. İçimdeki lanet ses bunun böyle devam etmeyeceğini söylüyor. Öylesi bir umutsuzluğa bürünüyorum... tarifini anlatamam. Günlerce uğraşıp edindiğim enerjiyi bir anda kaybediyorum ve tutturuyorum evin yolunu. Evde durum farklı değil, daha berbat. Odama kapanıp müzik açıyorum, melankoli kasıyorum. Yaptığım bu hareketin yanlış olduğunu düşünüp bu şekilde davranmamak istiyorum. Lakin o anki durumda yaptığım şeyin en uygun hareket olabileceğini, iyiliğe bürünüp mutlu olmanın bir işe yaramayacağını, sadece anlık mutluluk vereceğini, benim ise anlık mutluluk istemediğimi, benim kalıcı mutluluk istediğimi söylüyor.

*Ekleme (Kalıcı mutluluk kolay değil biliyorum, çok çalışmak, sıkılmamak vs.. gerekiyor sanırım.. Birde aklıma şimdi geldi, hayatımızı mutlu kılan anlık mutluluklarımız değil midir ? Kalıcı mutluluk nedir ki ? Ahiret hayatı filan mı ? Hmm, neyse konuyu saptırıyorum, pardon!) Ekleme*

Bir kaç kere bir psikiyatriste gitmeyi düşündüm. Lakin bir insanın karşısında nette yazdığım gibi akıcı ve güzel konuşamam. Akıcı konuşmayı bir kenara bıraktım ben utanır, çekinir iyice kötü olurum. Karşımdakini sinir ederim sadece. Sanırım benim için en iyi olanı şimdilik "depresyondayım, unutuldum..." şarkısını dinlemek.

iyi günler.


Alıntı:
hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
çocuğum kendini okadar güzel ifade etmişsinki, yazdıklarını bir solukta okudum( çocuğum dediğime takılma senden epey büyük oğlum var, ablam derim genelde, ama bu sefre içimden böyle demek geldi) elim mausa gitti teşekkür butonuna başmak için hayallerini yazdığın bölümde bendeki heyecan doruk yapmıştı..amanin birde baktım kendi köküne indirmişsin baltayı..bu kadar güzel hayale nasıl kıydın..hepiniz genceciksiniz..hayat size o kadar çok fırsat sunmak için hazır ki inanamazsınız..hiç bir zaman geleceğinizi bu günkü yaşadığınız şartlara göre düşünmeyin..burası fırsatlar ülkesi...bu ülkede hayata çoban olarak başlayan bir insan cumhurbaşkalığı yaptı..genelde bu insanları anımsadığımız zaman, hemen aklımıza onların yaptığı yolsuzluklar geliyor...benimse ne yaparlarsa yapmış olsunlar hayatları boyunca hedeflerine sadık kalmış oldukları geliyor...hedefimiz ister hırsızlık ister çok daha iyi bir şey olsun..olabileceğimizin en iyisi olmak için hedef belirlemek..ve ne olursa olsun hedefimizden şaşmamak gerekiyor..hedefimizi belirledikten sonra ama bu hayal gerçekleşmeyecek çünkü...... dediğimiz zaman onun olmaması için elimizden geleni yapıyoruz demektir buda kendi kökümüze baltayı küt küt idirdiğimiz anlamına geliyor..sadece düşünmek bir yere kadar kötü..bunu yazıya ve imgeye döktüğümüz zamanduble kötü izin verirsen ben bu muhteşem yazının sonudaki o iki satırı silmek istiyorum aramıza hoş geldin değişmek isteğin için, değişömek için bu kadar çok çaba gösterdiğin için candan yürekten saygılı sevgiler
Nasıl isterseniz öyle hitap edebilirsiniz sayın hayalaylaz. Söylediğim gibi, hayallerimin gerçekleşebileceğine gerçekten inanmak istiyorum.

Daha önce okuduğum bir mesajda denildiği üzre; ruhumuzda iki kurt var. Birisi iyilik taraftarı masum kurt, diğeri ise kötülüğün lideri aptal kurt.(Ben ona aptal diyorum.) Bu iki azılı düşman varoluşlarından beri birbirleriyle kıyasıya savaş içindeler. Bilindiği üzerede bu savaşın galibi, kişinin daha çok beslediği kurt olacaktır. Sanırım aptal kurtuvakt-i zamanında fazlasıyla beslemişim. Şimdi ruhumda koca bir canavar halinde krallığının hükmünü sürüyor. Kendimi boş bulduğum zamanlarda(Olumlu düşünceler düşünmediğimde-ki genelde pek olumlu düşünmüyorum)üzerimde olan üstünlüğünü birkez daha ilan ediyor. Galiba masum kurt zayıf kalmış ve karşısındaki yaratığıa gücü yetmiyor.

Alıntı:
hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
hayat size o kadar çok fırsat sunmak için hazır ki inanamazsınız...
Evet galiba hayat bize fırsat sunmak için hazır. Buna yürekten inanmak ve gerçekten gerçekleşmesini beklemek istiyorum. Elbette gerekli çabayıda göstereceğim :)...

Alıntı:
hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
hiç bir zaman geleceğinizi bu günkü yaşadığınız şartlara göre düşünmeyin..burası fırsatlar ülkesi...bu ülkede hayata çoban olarak başlayan bir insan cumhurbaşkalığı yaptı..
hiç bir zaman geleceğinizi bu günkü yaşadığınız şartlara göre düşünmeyin
Ah sevgili hayalaylaz, belki birkaç saniye içinde yazdığınız şu cümle benim hayattan tüm beklentilerimin bir tek çatı altında toplanmış halini simgeliyor desem hiç abartmış olmam.

Daha önceleri hayatta sıfırdan başlayıp en üst düzeye gelebilmiş insanlara bakarak onlardan kendime pay çıkarma olayını denedim. Fakat velakin üzgünüm bende hiç işe yaramıyor. Kötü tarafım bu cümleyi duyunca atlıyor ortaya;

- "Onlar doğdukları andan itibaren hayatla mücadele edip hedefleri için çaba harcıyorlar. Baksana, ben bu durum için fazla geç kalmışım. 20 yaşında sıfırdan çaba göstermeye kalksam ne elde edebileceğim ki?"

Buna karşılık iyi tarafım savunmasını şu şekilde sunuyor;
- "Hiçbirşey için geç değildir, inanarak, isteyerek ve iyilikle yapılan herşey olumlu cevabı verecektir, er yada geç... Yeter ki içimdeki hırsı ve yaşam isteğini kaybetmeyeyim. Ayrıca yaşımda ne varmış, hayata adım atan kimilerine göre benim yaşım bir hayli erken."

Söz hakkı kötü tarafa geçince;
- Neyim ben ha ? Bir filmin çok çabalayan, azimli ve hırslı başrol oyuncusunu mu ?(Aslına bakarsanız herkesin hayatı kendine has ve herkes kendi hayatının başrol oyuncusu değil mi?) Bir mağazaya kasiyer olarak girip, çok çalışıp, çabalayıp, kendimi geliştirip, mağazalar zinciri filan mı açacağım ? Dünyaya dön efendi, bu şekilde hayallerle sadece kendini avutabilirsin. Anlık mutluluklarım olur. Daha sonra farkına varabilirim ki hiçbirşey istediğim gibi değilmiş. Yaşam, sadece bana sunulan şekilde gerçekleş(miş)ecek ve biliyorum ki bu hayat benim için hiç iyi bir şekilde sunulmamış."

Benzer şekillerde kendimle çatışıyorum. Üzülerek söylüyorum ki kazanan çoğuzaman taraf lanet kötü taraf oluyor

Alıntı:
hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
olabileceğimizin en iyisi olmak için hedef belirlemek.. ve ne olursa olsun hedefimizden şaşmamak gerekiyor..
Bunlar çok ilham verici sözler, çok teşekkür ediyorum. Okuyunca içimde bir ateş parladı inanır mısınız ? :) (Bu ateşin hiç sönmemesini umut ediyorum. Her ne kadar kendimi sokağa atınca kaybolacak olduğunu biliyor olsam da...)

Alıntı:
hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
bu hayal gerçekleşmeyecek çünkü......
Bu körolasıca benim en çok takıldığım noktalardan birisi. Tebrik ediyorum, tespit yeteğiniz harika. "Şu vakitten sonra bu hayallerim gerçekleşmez çünkü..."'lere bir ara vermeye gayret edeceğim. Umarım işe yarar. Ummaktan başka yapabileceğim ne varsa yazın lütfen. Çünkü bilgilendirilmeye çooooooooooooooooooooook ihtiyacım var. (Because i need lighting?, lanet olsun ingilizcem bile berbat :)

Alakasız not: (Tek çocuk olmak gerçekten çok can sıkıcı!)
Makoto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla