Alıntı:
iloscuk Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba imported angel.Günlüğüne mutlaka bakıyorum siteye girdiğimde.Kalori konusuna çok takılmamaya çalışsan,sonuçta yediklerine her zaman dikkat etmen gerek.Bu şu kadar bu bu kadar kalori diye takip etmen belki bilinçli bir yaklaşım ama yorucu olabilir senin için.Herşeyden eskisine göre daha az yemeyi denesen daha iyi değilmi?Hem canının çektiği şeylerden de mahrum olmassın.Amacım kafanı karıştırmak değil.Böyle düşünürsen üzülürüm.Nefsine hakim olacağına inanıyorum.Neden olmasın? |
yorumun için ve takip ettiğin için teşekkür ederim
aslında yaptığım diyet normal metabolizmamın da üstünde...yani zaten almam gerekenden fazla kalori alıyorum şu anda..belki de telaşım biraz da o yüzdendir...diyetisyen metabolizmamı 1500 civarı ölçmüştü ama ben 1600 yiyorum...aslında kalori konusunda derdim yok rahatça yapabiliyorum..öğün aralarında açlık krizi çekmiyorum...tek sıkıntısını çektiğim şey..yemeye alışkın olduğum şeylerin değişmesi...sebze yemeği ve salata gibi mesela
eski gittiğim diyetisyene göre haftada 1 porsiyon tatlı yeme hakkım var..o da diyette yazılı olan 1 dilim ekmek, 1 porsiyon meyve ve 1 porsiyon sütü yemezsem....ve tatlı olarak da sadece sütlü tatlı önermişti....
canım normalden az yemekten bahsetmişsin..ben aslında normalinde de miktar olarak az ama kalorili şekerli şeyler yediğimden ve de spor yapmadığımdan kilolar üstüme yapıştı..ani eksiden de çok yemiyordum..hatta diyet yaparken bile daha çok yiyorum diyebilirim
o gün sadece yaptığım kaçamağı keşke değebilecek birşeye yapsaydım diye düşünmüştüm...çünkü tadı hoş değildi ve aşırı kalorisi vardı...zevk alarak yiyebileceğim ama onun kadar abartı kalori fazlalığına neden olmayacak başka birşey yiyebilirdim...o hatam bana onu öğretti..burdada paylaşayım dedim....ummadık taş baş yarıyor resmen