Çok teşekkür ederim düşüncelerin için shamanic
sorunuza gelince aslında bu çok geniş bi konu,yani ingiliz alfabesi daha doğrusu dili bildiğimiz gibi fonetik bir dil ve malesef alfabe dışında bi de fonotik alfabe var ki gerçekten biraz zorluyo bizi eğer fonetik eğitimi almamışsak(ben gerçekten çok zorlanmıştım)herneyse ben elimden geldiğince değinmeye çalışayım super
"C" harfi aslında 3 şekilde telafuz edilir örnek city(sity),carton(kartın)ve channel(çennıl) gibi super
-Eğer c den sonra "e" ve "i" ünlüleri gelirse s şeklinde okunur.örnek circus(meydan:sirkus),civilization(uygarlık:sivıla yzeyşın)
-Eğer c den sonra gelecek olan harf "a","o" ve" u"(sert ünlüler)ise ya da herhangi bir ünsüz harf ise k şeklinde telafuz edilir (örnek:candy:kendy) super
ve son olarak sorunda yer almasa da ç şeklinde okunanını da belirteyim;bu da çok basit h harfi kendisinden önceki harfleri sertlerştiri haliyle c yi h ile kullnırsak(ch) ç olarak telafuz ederiz wave
Evet arkadaşlar İngilizcede fonetik alfabe biraz karışık gibi gözüküyo ama pratikle(kuralları öğrenerek)rahat bi şekilde öğrenebiliriz,Ben bi öğretmen değilim ama umarım açıklayıcı olmuştur