Brakial Plexus Yaralanmaları İçin Eklem Hareket Açıklığı Egzersizleri
Brakial Plexus Yaralanmaları İçin Eklem Hareket Açıklığı Egzersizleri
Pasif EHA egzersizleri eklem esnekliği ve hareketliliğini korumak ve deformitelerini önlemek için bir yardımcı tarafından yaptırılır. Tüm egzersizler günde birkaç defa yaptırılır. Bu iş için en uygun an banyo yaptırdıktan sonra veya bez değiştirme zamanlarıdır. Bu egzersizler yavaşça ve düzenli olarak yapılmalıdır, eklem asla zorlanmamalıdır. Bir el eklemin bir kısmını stabilize ederken diğer el hareketi yaptırır OMUZ:
Omuz fleksionu; çocuk otururken veya sırtüstü tatarken yaptırılır.
Omuz adduksiyonu; çocuk otururken veya sırt üstü yatarken kol gövde üzerinde hareket ettirilir.
Omuz rotasyonu; çocuk sırtüstü yatarken dirsek bükülür ve diğer el, çocuğun bileğinden tutarak omuza dönme hareketi yaptırılır
Omuz abduksiyonu; çocuk otururken veya sırt üstü yatarken kol gövdeden uzaklaştırılır.
DİRSEK:
Dirsek fleksiyonu ve ekstansiyonu
önkol içe ve dışa dönme; çocuk sırtüstü yatarken dirsek üstü stabilize edilirken diğer elle dirsek altı yavaşça aşağı yukarı çevrilir.
EL BİLEĞİ
El bileği fleksiyonu ve ekstansiyonu, bir elle ön kol stabilize edilirken diğer elle bilek hareket ettirilir.
El bileği abduksiyon and adduksiyon (radial ve ulnar deviasyon)
PARMAKLAR
Parmakların fleksiyon and ekstensiyonu
Parmakların abduksiyon and adduksiyonu
Parmak eklemi fleksiyon ve ekstensiyonu (parmak eklemleri bükülmesi ve doğrulması)
BAŞPARMAK
Başparmak opozisyonu; baş parmak küçük parmağın karşısına getirilir doğrultulur
Başparmak fleksiyon ve ekstansiyonu, başparmak avuç içine bükülür doğrultulur
Başparmak abduksiyonu ve adduksiyonu; başparmak elin uzun ekseninden uzaklaştırılır yaklaştırılır. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |