12-08-2008, 06:16 PM
|
#3 (permalink)
|
Redflowers
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: nasıl soğukkanlı olunur?? Alıntı: MalloryKnox Nickli Üyeden Alıntı
Başka tavsiyesi olan var mı? | Var.''Mükemmelliyetçilik'' bu probleme en çok sebep olan durum.(kendimden biliyorum)Beklenmedik sürpriz olaylar karşısında bende nutku tutulan insanlardandım.Söyleyecek bir şey bulamaz,yüzüm kıpkırmızı,içimde bir dolu panik duygusu kalırdım olduğum yerde.
Aşırı derecede çözüm odaklı bir insan olsanızda bunun yolu buradan geçmiyor diye düşünüyorum.Ben de kendimi bildim bileli çözüm odaklı,pratik yaşarım ama bu sorunu bu şekilde aşmadım.
Çok basit gibi görünüp,kulağa saçma gelebilir ama bunun en iyi yolu kendini tanımaktan geçiyor.Unutmayalım 'her büyük problemin aslında çok basit çözüm yolları vardır.'Biz hep zor olaylarda labirentli yollar beklediğimiz için kolay yolları göremiyor ve problemi çözeceğimiz yerde daha çok arap saçına çeviriyoruz.
Hatamızı üstünü örterek kapatamayız ne yazık ki.Sadece o an kapattığımızı düşünürüz ama mutlaka bir gün ortaya çıkar.
Problem esnasında önce kendimizi olaydan soyutlamamız gerek.O anda olayı yaşayan biz değil de başkasıymış gibi olaya dışardan bakmak gerek.Ve sorunla beraber çözüm yollarını sıralamak gerek.
Ama bunun için önce kendimizi tanımamız çok önemli.Herhangi büyük ya da küçük bir olayda neden bu kadar tepki veriyoruz ve bu ne zamandır var,başlangıç zamanı nedir,travmaya bağlı mıdır değil midir,ipin ucu neresidir bilmek gerekir.
Bu sorunu çözmek için özel telkinlerin yanında,bir çok farklı teknik var.Ben peat yapıyorum mesela,bilenler eft yapabilir.Olumlama cümleleri hafife alınsa da gerçekten çok önem arz ediyor bu gibi engel olamadığımız içsel durumlarda.
Bu gibi olumsuz duygular için içsel çalışmalar yapmak gerekiyor kalıcı olarak çözmek istiyorsanız.
Ayrıca panik yapmak için bir sebep yok öyle bir anda.Bu sorunu daha da büyütmekten başka bir işe yaramaz.Derin nefes alış verişlerle önce zihninizde gezen kötü düşünceleri dışarı atın,olaydan kendinizi soyutlayın ve çözüm için tekrar bir dönüp bakın.
Benim tavsiyelerim bunlardan ibaret.
Sevgiler.
__________________ Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir? |
| |