Çok güzel bir yazı... Bana Büyü Dükkanı'nı anımsattı. Bir şey istemek için bir şeylerden vazgeçmek gerekiyor...
Dileklerim için nelerden vazgeçiyorum acaba? Vazgeçilen şeyin niteliğine de bağlı biraz. O bedele sahip olmak vazgeçebileceğimiz anlamına gelir mi? O nedenle kendimizle sıkı bir pazarlığa giriyoruz. Egomuz bir bedel ödemeye razı. Ama ne kadar yeterli. Bedelde anlaşamayınca dükkanı terk ediyoruz. Bunu homo economicus gibi görebiliriz. En az bedelle en çok şeye sahip olmak ve en yüksek faydayı elde etmek istiyoruz. Bunun sebebi de sahiplenme duygumuz olabilir.
Aslında en başta vazgeçmemiz gereken şey de bu sanırım. Daha özgür olmak ve özgür bırakmak için sahiplenmekten vazgeçmemiz lazım.
Bir de başarmak için herhangi bir konuda ödeyeceğimiz bedelin ne olduğunu tespit etmek lazım. Bedel ödemek neye benzer diyor. Açıklamalar var. Peki bedel ödemek nedir tam olarak? İnsan ödediği bedelin farkında mıdır her zaman? Bir konuda bedel ödediğime inanıyorum. Ama bu inancın benden mi egomdan mı geldiğini bilmiyorum.
Bir de sonradan ödemeye başlayacağımız alışverişler yapıyoruz. Bunlara aman dikkat diyorum.
Bu aralar kafamı kurcalayan bir konu. Saçmaladım mı bilmiyorum. Düşünmeye devam edicem. Paylaşım için teşekkürler...
Sevgiler...