Konu: Kekemeyim :(
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2010, 08:48 PM   #4 (permalink)
sebastin
Teğmen

Tesekkür: 3
25 Mesajinıza toplam 112 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sebastin is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kekemeyim :(

merhabalar kardeşim!

ben her zaman şuna inanırım! insan inandığı ve düşündüğü kadardır. eğer sen kendinin kekeme olmadığını kendine inandırmayı başarabilirsen ve bu durumun sadece geçici bir çene uyuşukluğu olduğunu düşünürsen başarırsın.

ben önceden sara hastasıydım. aslında hala öyleyim. hatta açmış olduğum bir konuda da bunu dile getirmiştim. 7 yaşımdan bu yana bu hastalıkla mücadele ediyordum. ilaç kullanıyordum ve ilaçlarımı almadığım taktirde en geç üç gün içinde illaki krize tutuluyordum. ama inan bana öyle zor bir durum ki bu sana tarif edemem. bu hastalık beni birçok şeyden dolayı çok zora soktu. elime geçebilecek birçok fırsatlara da engel oldu. ama bundan yaklaşık 5 yıl önce bu ilaçları içmemeye karar verdim. çünkü ben hasta falan değildim. buna inandım. zaten o ilaçları içmeyi de hiçbir zaman sevmemiş aksine onlardan nefret etmiştim. ve birgün bu ilaçları almayacağıma karar verdim kendi kendime. ilaçları elime alarak, "sizlerden kurtulacağım, siz olmadan da mutlu bir hayat sürdürebilmek varken elimde neden her zaman sizlere muhtaç olayım" diye söylendim.

evet, bu kilit cümleydi benim için. ve ben en geç üç gün ilaçsız kalabilen ve sonrasında da kabusları yeniden yaşayan ben şu anda yaklaşık 5 yıldır ve hatta daha fazla süredir bu ilaçları kullanmıyorum ve artık kriz nöbetlerim tutmuyor.

öyle ki doktorlar bana bu hastalığımdan hayat boyu kurtulamayacağımı söylemişti.
sebastin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla