Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-07-2010, 11:26 PM   #15 (permalink)
ayay
Teğmen

ayay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 83
44 Mesajinıza toplam 188 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ayay is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Her yeni güne 1 tane...

Alıntı:
cadi_bm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet klasik olacak ama merak ediyorum ve samimiyetinize güvenerek sadece meraktan soruyorum çünkü anlamıyorum. Kadınlar erkeklere nazaran daha duygusal, ayrıntıcı, her davranışa binbir anlam yükleyenken nasıl oluyor da bu kadar naif şiiri erkekler yazabiliyor ???
güzel soru aslında....kadın erkeğe göre o kadar duygusal iken neden duygularını şiirle dışa vuramaz?...Son yüzyıla kadar sıkıysa kadın aşk şiiri yazsın.Kadın ,Allah aşkı dese bile yanda kocası var kolay mı? Bırak şiiri yazarların çoğu erkektir. Kadın erkeğine bakacak erkekte yazı yazacak.Bir nevi kadının sosyal durumu diyelim.

Ancak son yüzyılda kadının bahanesi neydi? Gene aynı.Ancak 2.dünya savaşında erkeklerin sayısı azalması ile kadınların sayıca egemen olmaları statüye dönünce ve yasalara bu yansıyınca kadınlar için şiir yazmakta engel kalmıyor. Peki neden kadınlar şiir yazmıyor. Aşk kitapları boy boy yazıyorlar ama neden şiir yazamıyorlar?..sanırım bu kısım tartışılır