Muhafaza Koşulları Olgunlaşmamış mango, satın alınmışsa olgunlaşana kadar oda sıcaklığında 3-5 gün saklanır.
Olgunlaşmış mangoları kapalı plastik çantalarda sebzelikten uzak bir yerde 3-4 gün buzdolabında saklayabilirsiniz. Besin Değerleri Mango gelişiminin bütün evrelerinde kullanılabilen bir meyvedir. Yeşil ya da olgunlaşmamış mango olgunlaştıkça glikoza, sakroza ve maltoza dönüşen nişasta içerir. Bu nişasta mango olgunlaşmasını tamamlayınca tamamen kaybolur. Yeşil mango zengin bir pektin kaynağıdır.
Fakat çekirdek oluşmaya başladıkça pektin yavaş yavaş kaybolmaya başlar. Su (g)
81,71
Enerji (kcal)
65
Enerji (kj)
272
Protein (g)
0,51
Yağ (g)
0,27
Karbonhidrat (g)
17,00
Lif (g)
1,8
MİNERALLER
Kalsiyum (mg)
10
Demir (mg)
0,13
Magnezyum (mg)
9
Fosfor (mg)
11
Potasyum (mg)
156
Sodyum (mg)
2
Çinko (mg)
0,04
Bakır (mg)
0,110
Manganez (mg)
0,027
Selenyum (mcg)
0,6
VİTAMİN
Vitamin C (mg)
27,7
Tiamin (mg)
0,058