23-09-2010, 10:56 AM
|
#3 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Eski Rüyalarımı Tekrar Görüyorum Ben de bir kere rüyamda çok süper bir buluş yapmıştım. Ama savunma sanayisinde nükleer bomba olarak geliştirilip kullanılabilir ve insanlığa zarar verir diye saklamıştım herkesten. Bilirsiniz, Einstein atom ile ilgili olarak: "Ben atomu iyi bir şey için keşfettim, ama insanlar atomla birbirlerini öldürüyorlar." demiş zamanında. Neme lazım sonum Einstein gibi olmasın dedim.
Sanırım bu olaylar ilham diye adlandırdığımız konular. Ne şekilde geleceğini kestiremiyorsunuz. Sezen Aksu mesela kadın uykusundan kalkıyo bir de yazıyor o sözleri.
Çok kitap okuduğumda da kitap yazmaya başlayıp garip cümleler kurduğum oluyor rüyamda. Ama sanırım hep zirvede kalacak olan çok fazla rüyalarımı hatırlamasam da gördüğüm rüyanın bir sonraki bölümünü diğer rüyamda görüyor olmam diyebilirim. Hatta bazen rüyam yarım kalıyor. Uyanıyorum. Dizi izlerken en heyecanlı yerinde biter ya benim rüyamda öyle oluyor. Geri yatıyorum. Uyuyayım da devamını göreyim diye. Ama öyle olmuyor işte. Bir sonraki sefere kalıyor.
Uzun lafın kısası rüya görmek iyidir arkadaşlar. Rüya görmezsek uykumuzda ki böyle bir şey mümkün değil. Bizler hatırlamasak da sanırım ortalama olarak 600 rüya filan görüyoruz bir gecede. Tabiki 1-2 maksimum 3 tanesini hatırlarsınız. Rüyalar uzun sansanızda aslında 6-7 sn sürerler. O nedenle uzun süre uykusuz kalan ya da rüya görmeyen bir insan halisünasyonlar görmeye başlar.
Neden rüya gördüğümüz konusuna da bir iki cümle yazıyım. Freud, rüyalarımızın bilinçdışımızda bulunanlarla ilgili olduğunu ve uykumuzda bile bunları açıkça ifade edemediğimizi genellikle simgeler halinde açığa vurduğumuzu söyler. Bazı psikologlar da uykumuzda gün boyunca aldığımız bilgilerin bir düzene sokulduğunu düşünüyorlar. Bellek kayıtlarımızı arşiv odası gibi düşünelim. Ve arşivimiz açılıyor. Eski bilgilere yenileri ekleniyor, yeni kategoriler oluşturuluyor. Bu sırada da eski ve yeni anılar bilincimize sızarak rüya oluyorlar.
Sevgilerimle. |
| |