21-12-2010, 01:55 AM
|
#3 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Bu Kişiliklerden Uzak Durmak İyidir! Merhaba arkadaşlar,
Ben bu görüşlere katılmıyorum. Bana göre bu mesaj başlı başına bir nasihat niteliği taşıyor ve eğer bu şekilde kişileri kendinizden uzak tutmayı bir çözüm sanıyorsanız yanılıyorsunuz diye düşündüm.
İnsanları tanırsınız ve herkesten bir şeyler öğrenirsiniz. Hayatımıza giren herkesin bize öğreteceği bir şey, üstlendiği bir rol vardır. Herkese yaşamımıza kattıkları için teşekkür etmeli ve insanları olduğu gibi kabul etmeliyiz. Genellikle kişilerin hayatlarından çıkardıkları insanlar da onları oldukları haliyle kabul etmeyenlerdir. Bana göre bu maddeleri sıralamak ve bu insanları basitçe hayatınızdan çıkarmak yerine "Onlara nasıl yardımcı olabilirim?" diye düşünmek daha erdemli bir davranış olurdu.
Bu maddeleri bir insanla tanışırken sıralayıp bu tür özelliklere sahip olup olmadığını soramazsınız. Yaşayarak öğrenirsiniz. Farkındalığınıza odaklanıp derslerinizi alarak o kişilerin gelişiminize katkıları için şükredersiniz. Gerekirse zaten uğurlarsınız.
Ancak bunlar önyargılı düşünceler... Çünkü insanları anlamaya çalışmak lazım. Bu düşüncelere insanların içlerinde bulundukları durumları anlayarak mı sahip oldunuz? Bu insanlardan uzak durmanız ve bunu insanlara önermeniz demek iletişim kanallarını zaten sizin kapatmanız anlamına gelir.
İnsanlar birbirlerinden farklıdır. Her birimiz farklı birer rengiz. Birbirimizin aynısı olmayız, olamayız. Kimseden bizim istediğimiz gibi olmasını bekleyemeyiz. Bunu bekleyemeyeceğimiz için de uzak durmayı çözüm sanamayız. Bekliyorsak bunun adı zaten talep olur.
Bir de insanları cimri-cömert, fesat-iyi niyetli, samimi-samimiyetsiz diye ayırmak da sınıflandırma değil midir? Kendi başınıza gelen bir olay ya da bir durumda insanları bu şekilde değerlendirmemek lazım. Belki bir tek size böyle davrandı o kişi. Nereden bileceksiniz? Çok uç örnekler ayrı... Bir katilden, bir tecavüzcüden, bir dolandırıcıdan, eşine, çoluğuna çocuğuna şiddet uygulayanlardan, vs. bahsetmiyorum. Bu gibi durumlarda herkes sınırını bilir zaten. İnsanlara bunu söylemeye gerek yok.
Ve tüm bunları yazdıktan sonra dönüp bir aynalama yapmak gerekir.
Sevgilerimle. |
| |