Ynt: orman arazilerimiz için çok önemli (lütfen imza atalım) Bu duyarlılığınızdan dolayı önce hepinize teşekkür etmek istiyorum.Hepinizin tek düşüncesi ormanların yok olmaması ormanların talan edilmemesi.Bu hepimizin ortak paydası.Dediğin gibi ecir misil keşke uygulanabilse yoksa ben illa satılsın demiyorum ama bir çözüm getirilmeli ama orman köylüsü bundan muaf tutulmalı gerçekten buraları tarla olarak kullanıyorsa onlara bir kolaylık sağlanmalı sadece bundan büyük bir rant sağlayanlardan bu ecri misil alınmalı çünkü bu 2-B arazilerinin pek çoğu eskiden dedeleri zamanında tarlaymış o zamanlar hayvanla afedersiniz öküzlerle tarlalar sürülmekteymiş sonra buralar bırakılmış sürülmemiş sonra buralara orman gelmiş hava fotoğraflarında orman gözükmüş sonra bu arkadaşlar tekrar bu orman gelen yerleri ekmeye başlamışlar orman kadastrosu geçerken buralar artık orman vasfını kaybetmiş ormanlada bir bütünlüğü kalmamış ama eski hava fotoğraflarında orman gözüktüğü için ziraat araziside denilememiş bu kanuıun bu zorunluluktan çıkmış.Çünkü orman köylüsü bundan mağdur duruma düşmekteydi.Ormanların gerçek sahibi ve koruyucuları biz orman genel müdürlüğü çalışanları değil asıl sahipleri orman köylüleridir.Çünkü ormandaki bir dumanda bir yangında tüm köylüler yangını söndürmek için seferber olmaktadırlar.İşte bu nedenle orman köylüsünü bu mağduriyetten kurtarmak için bu yönteme başvurulmuştur.Ama senin dediğin gibi keşke ecri misil uygulanabilse ama anayasamız açık orman arazilerinde bunu uygulamanın mümkünatı bulunmamaktadır.
__________________ ORMANLARIMIZ GEÇMİŞTEN BİZE MİRAS DEĞİL GELECEĞİMİZDEN BİZE BİR EMANETTİR |