20-04-2011, 11:11 PM
|
#135 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar HARİKULADE TUTKU
MÜTHİŞ BİR GELECEK YARATMAK
"Önce rüyayı görmeden hiçbir şey olmaz."
CARL SANDBURG
BİRAZ eğlenmeye hazır mısınız? Yeniden çocuk olup hayal gücünüzü özgür bırakmak istiyor musunuz? Hayatınızı şöyle avucunuzla yakalayıp sıkacak içindeki tüm gücü, ihtirası ve özsuyunu sıkmak, hepsinin sizin olduğunu görmek ister misiniz?
Şu ana kadar size bir hayli şey söyledim. Önceki bölümlerde anıtsal sayılabilecek kadar malzemeyi kapsadık. Ama bunlardan bazıları beyninizin bir köşesine gömülecek, uygun an gelinceye kadar orada depolanacak. Sizi yeni kararlar verebilecek noktaya getirinceye kadar birlikte çok uğraştık. O kararlar rüya görmekle geçen bir hayatla, yapmakla geçen bir hayat arasındaki farkı getirecek kararlar.
Pek çok insan, hayatta ne yapması gerektiğini bilir, ama onu hiç yapmaz. Nedeni, mecbur edici bir geleceğin sağlayabileceği dürtüye sahip olmayışlarıdır. Bu bölüm, kendinizi serbest bırakıp en üst düzeydeki rüyalara dalabileceğiniz, en aşırı olanakları bir beyin fırtınasıyla tarayabileceğiniz, bunu yaparken de büyük olasılıkla, sizi gerçekten bir üst düzeye itebilecek şeyi keşfedebileceğiniz bölüm olacaktır. Enerji ve hız yaratmanıza yardımcı olacaktır.
Eğer bu bölümü pasif olarak değil de, aktif olarak okursanız, egzersizleri yapıp eyleme geçerseniz, bundan sonraki sayfalar size geleceğinizle ilgili bir vizyon kazandıracak, en zor zamanlarda sizi mıknatıs gibi ileriye doğru çekecektir. Hayatınızda yeni ilhamlara ihtiyaç duydukça tekrar tekrar bu bölüme geri döneceğinizden eminim. Biraz eğlence ve gerçek ihtirasınızın tadına varma fırsatınız karşınızda!
Şu birkaç sayfada sizden isteyeceğim şey, hayal gücünüzün kilidini açmak, sağduyu denilen şeyi fırlatıp atmak, yeniden çocuk olmuşsunuz gibi davranmak her istediğine sahip olabilen gönlünden geçeni serbestçe söyleyebilen, söylediği anda o şeye de sahip olabilen bir çocuk.
Hani Binbir Gece Masalları diye bilinen o Arap masallarını bilir misiniz? İçlerinden hangisi benim en sevdiğim masaldı, tahmin edebilir misiniz? Tamam bildiniz, Alaaddin'in Lambası. Bence hepimiz şu ya da bu zamanda, keşke o sihirli lamba elimde olsa diye düşünmüşüzdür. Tek yapacağınız, lambayı ovalamak. Cin hemen karşınızda beliriyor, isteklerinizi yerine getiriyor. Şimdi ben size diyorum ki, sizin elinizdeki lamba, yalnızca üç dilekle sınırlı da değil!
Şimdi içinizdeki o harikulade gücü yakalama zamanınız. O devi uyandırmaya bir kere karar verdiğiniz anda, artık zihinsel, duygusal, fiziksel, finansal ve ruhsal bollukları yaratmanızın önüne hiç kimse geçemez. Rüyalarınız ister bir anda gerçekleşsin, ister oluşması için zaman gereksin, bilmeniz gerekir ki, hayatta sahip olabileceğiniz şeylerin sınırını ancak sizin hayal gücünüzle, bir de onu gerçekleştirme yolundaki adanmışlık düzeyiniz çizecektir. |
| |