Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-04-2011, 11:19 PM   #136 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia

Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar

DEV AMAÇLAR, DEV MOTİVASYON ÜRETİR

İnsanların sık sık şöyle dediğini duyarım: "Antony, sen bu enerjiyi nereden buluyorsun? Bu kadar yoğunlukla, böyle başarılı olmana hiç şaşmaman gerekir. Sendeki dürtü bende yok. Herhalde motivasyonum eksik. Tembelim galiba." Benim genellikle verdiğim cevap, "Tembel değilsin! Yalnızca amaçların iktidarsız!" biçiminde olur.

Karşımdaki çoğu zaman yüzüme kafası karışmış gibi bakar. O zaman ben ona kendi heyecan düzeyimin ve enerjimin amaçlarımdan geldiğini anlatırım. Her sabah uyandığımda kendimi uyku yetmezliğinden bitkin bile hissetsem, ihtiyacım olan dürtüleri yine de bulurum, çünkü amaçların benim için son derece heyecan vericidir. Onlar beni erkenden uyandırır, gece geç saatlere kadar uyutmaz, kaynaklarımı harekete geçirip kullanabileceğim her şeyi kullanarak hepsinden sonuçlar elde etmemi sağlar. Artık aynı enerji ve amaç dürtüsü sizin de emrinizde, ama tabii öyle ufak tefek amaçlarla harekete geçmez. İlk adım, kendinize daha büyük, daha ilham verici, üstesinden gelmesi daha zor amaçlar edinmektir.

İnsanlar bana çoğunlukla, "Benim sorunum, hiç amacım olmaması" derler. İşte bu inanç, amaçların nasıl işlev yaptığını anlayamadıklarını gösterir. İnsan zihni her zaman bir şeyin peşindedir. Hiç bir şey yoksa, o zaman da acıyı azaltmanın ya da yok etmenin, acıya yol açabilecek herhangi bir şeyden kaçınmanın peşindedir. Beynimiz aynı zamanda, zevk yaratabilecek şeylere doğru bizi gütmeyi de çok sevmektedir. Hepimizin amaçları vardır. Esas sorun şimdiye kadar her bölümde de vurguladığım gibi, bu kaynaklan kullanırken bilinçli hareket etmeyişimizdir.

Çoğu insanların amacı, faturalarla ihbarnameleri ödeyebilmek, idare edebilmek, sağ kalabilmek, her günü akşamına getirebilmektir. Sözün kısası, bu insanlar bir tuzağa kısılmıştır, bir hayat tasarımlamak yerine, ancak hayatlarını kazanabilmektedirler. Sizce bu tür amaçlar, içinizdeki o koskoca güç rezervinin musluğunu açabilir mi? Olamaz tabii! Sizin de, benim de hatırlamamız gereken şey, amaçlarımız ne olursa olsun, bu amaçların bizi etkileyeceğidir. Eğer zihnimizin bahçesine kendi istediğimiz tohumları bilinçli olarak ekmezsek, ortaya ancak yabanî otlar çıkar! Yabanî otlar otomatiktir. Onlara bakım ve özen gerekmez. Biz içimizdeki sınırsız olanakları keşfetmek istiyorsak bize meydan okuyacak kadar büyük ve yüce bir amaç seçip, potansiyelimizi öyle keşfetmek zorundayız. Unutmayın ki şu andaki durumunuz, sizin nihaî potansiyelinizi temsil etmez. Yalnızca şimdilik üzerine odaklandığınız amaçların boyunu ve kalitesini temsil edebilir. Hepimiz Harikulade Tutkuyu keşfetmeli ya da yaratmalıyız.