21-04-2011, 01:42 PM
|
#137 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar AMAÇLAR SİZİ SINIRLARINIZIN ÖTESİNE, SINIRSIZ GÜÇ DÜNYASINA GÖTÜRÜR
Kendimize büyük amaçları ilk seçtiğimizde, bunlara ulaşmak imkânsız gibi görünür. Ama amaç seçmenin en önemli anahtarı, size ilham verecek kadar büyük bir amaç bulmaktır. İçinizdeki gücü ancak o zaman serbest bırakabilirsiniz. Ben doğru amacı seçtiğimi nasıl anlarım, biliyor musunuz?
Hem gözüme imkânsız görünür, hem de ona ulaşabilmeyi düşününce içime çılgın bir heyecan dolarsa, doğru amacı seçmişimdir. GÜÇSÜZLEŞTİRİCİ İNANÇLAR
Her iki listeyi yazabilecek kadimizi rafa kaldırmak zorundayız. San Francisco'nun yıkık dökük bir mahallesinde, yoksul koşullar içinde doğan bir gencin gerçek hikâyesini ve seçtiği amaçların kendisi dışında herkese nasıl imkânsız göründüğünü hiç unutamam. Bu delikanlı, futbol yıldızı Jim Brown'un hayranlarındandı. Brown o sıra, Cleveland Browns takımında bek oynuyordu. Sözünü ettiğim delikanlı, yetersiz beslenme nedeniyle geçirdiği hastalıklardan sakat kalmış, altı yaşındayken bacakları eğrilmiş, baldırları atrofi olup ona "Kalem Bacak" adını kazandırmış olmakla birlikte, günün birinde kafasındaki kahraman gibi bek oyuncusu olmayı kendine amaç edinmişti. Cebinde futbol maçlarına gidecek kadar parası yoktu. Bu yüzden, ne zaman Brown'ların maçı olsa gidip stadın kapısına dikilir, bakım ve temizlik ekibi dördüncü setin ortalarına doğru kapıları açıncaya kadar beklerdi. İçeriye ancak o zaman girer oyunun ancak ondan sonrasını seyrederdi.
Sonunda on üç yaşındayken, ömrünce hayalini kurduğu fırsat karşısına çıktı. 49'larm Brown'lara karşı oynadığı bir maç sonrasında dondurmacı dükkânına girdiğinde, karşısında çocukluğundan beri hayran olduğu kahramanını gördü! Futbol yıldızına yaklaşıp, "Bay Brown, ben sizin en büyük hayranınızım" dedi. Brown ona zerafetle teşekkür etti. Çocuk direndi. "Bay Brown, biliyor musunuz?" Brown tekrar ona dönüp, "Ne var, oğlum?" diye sorunca bu sefer çocuk, "Ben sizin her kırdığınız rekoru, her kaydettiğiniz sayıyı bilirim" dedi. Jim Brown gülümsedi, "Bu harika bir şey," diye karşılık verdi, sonra yarım bıraktığı sohbetine geri döndü. "Bay Brown! Bay Brown!" Jim Brown tekrar ona döndü. Çocuk bir sefer onun gözlerinin içine öyle yoğun bir ihtirasla baktı ki, Brown o gücü kendi benliğinde hissetti. "Bay Brovvn, ben günün birinde sizin her rekorunuzu kıracağım!"
Futbol efsanesi gülümsedi, "Harika, evlâdım" dedi. "Adın ne senin?" Çocuk bir kulaktan bir kulağa sırıtarak, "Orenthal, efendim" diye karşılık verdi. "Orenthal James Simpson... Arkadaşlarım beni O.J. diye çağırırlar." |
| |