Cevap: Neyi Yanlış yada eksik yapıyoruz 26 yasindayim ve ögrenciyim. linsansi bitirdikten sonra almanyaya master yapmaya geldim. borcun icindeyim, bir senedir bir türk restoraninda garsonluk yapardim. 6-7 saat hic oturmdan calisirdim, simdi baska bir ise girdim. ama halen borcum var parasizlik cekiyorum. okuma sevyesi düsük bir yerdeydi restorant ve türk müsteriler cogunluktaydi. ben linsans bitirmeme ragmen onlara hizmet ederdim. kimisi sevgilisi ile gelirdi basbasinin parasiyla orda yemek yerdi onlarada hizmet ederdim. ne cok gücüme giderdi. ama bende hata yaptigimi anladim. ama yaptigim hata sizin düsündügünüz gibi subliminaller yada olumlamalar yada meditasyon yapmakla ilgili degildi. benim hatam kendimi baskalariyla karsilastirmamdaydi. insani en cok cökerten seylerden biri bu aslinda. ben bunu biraktigimda o zaman huzuru buldum. evet universite okumus, halen ögrenci olan borclari olan bir ögrenciydim ama kendimi baskasiyla karsilastirmadigim zaman kendimde huzur buldum. bunu yaptigim anda hirsim dizginlendi, cünkü hirs insanin gücünü alir, cünkü hirsli olunca insan bir seylere ulasmak istiyor ama bir yandanda durum degerlendirmesi yaparken kendisini baskasiyla karsilastiriyor. bense durdum bir anda Allaha sükrettim bu sorunlarim icin, cünkü hepsi halledilebilir sorunlardi. sorun okulsa elbetteki bitecek, sorun paraysa elbetteki para sikintisida bitecek. arkadaslar insanlar cok sabirsiz hersey hemen olsun diye düsünüyorlar, ama cekim yasasinin gerceklesmesi icin dogru bir yer ve dogru bir zaman var. siz yapacaklarinizi yaptiginizda zamani gelecek sizin karsiniza cikacak ama siin tahmininizden biraz daha fazla zaman aliyor bu.
bu konuyu acan arkadasimin genel müdürü cok güzel düsünüyor bence, benimde bir arkadasim var ve kendiside türkiye capinda bir bankada cok iyi konumlara geliyor. bir zamanlar ondan duymustum. sen önünü kis tut yaz cikarsa bahtina diyordu. arkadasin genel müdürüde öyle düsünüyor. ve böyle yapinca insan gercekten daha iyi adimlar atiyor. siz kendi hayatinizi en alt sevyede tutun karsiniza bir firsat cikarsa bunuda degerlendirin ama her iyi durumda her olumlu seyde kendinizi kaybetmeyin, o firsatida kaybetmek durumunu aklinizda cikarmadan calismaya ve hayatinizi devam ettirmeye calisin. tabi bunlarin hepsi benim düsüncem. ama ben böyle huzurluyum. hic bir seyim yok, ama esas olan bir seye ihtiyac duymadan huzuru ve mutlulugu bulmak...
__________________ Bogulanlar suya düsenler degil, sudan cikamayanlardir. Mevlana... |