Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-06-2011, 03:47 AM   #6 (permalink)
sweeet
Administrator

sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: İlginç Bir Sorum Olacak.. :)

Merhabalar.

Öncelikle çok iyi niyetli bir kişi olduğunu düşünüyorum. (estafirullah saftirik ne demek?) Saf ve masum kalabilmek ne güzel bir meziyet insanların bir birini bir kaşık su da boğmaya çalıştıkları, birbirinin ardından kuyular kazmaya çalıştıkları bu zamanda.(Biliyorum çok negatif oldu bu ifade):))

Sen yalan söylemiyorsun ya herkesi kendin gibi sanıyorsun.(benim gibi) Ama hayat bazen insanın karşısında öyle yalancılar çıkarıyor ki hayretle bakıyorsun. Nasıl söyleyebiliyorlar? Hani ufak tefek masum, beyaz yalanlar da değil. Bazıları büyük yalanları öyle ustalıkla söylüyor ki aklım almıyor benim.(ama artık biliyorum onların olduğunu yine de insanlara ilk bakışta güvenmeyi seçiyorum ki yalancılar gelmesin hayatıma)

Halbuki "iyi insan olabilmek" ne güzel bir meziyet, ne kutsal bir amaç. Olduğum gibi olayım dürüst olayım, doğru olayım. Kendi doğrularımı savunayım, yalandan uzak kalayım. Hayatın anlamı. Yaşama anlam katan bir amaç. Kendi çıkarlarını gözetmenin aksine yardım edebilmek yardım isteyene. Sana güvenenlerin güvenini kırmamak ne harika bir şey.

Buraya kadar yanlış olan birşey yok ki. Bence asıl yanlışı yapanlar bencillikleri ile başkalarına zarar veren amiyane tabirle "kazık atmaya çalışan", kendini kurtarmak için yalanlara başvuran kişiler.

O gözyaşlarına değmez inan. Sen böylesin ama sana zarar verebilecek insanlardan mümkünse uzaklaş mümkün değilse en az seviyede vakit geçirmeye bak. Hisslerini kullan ve ilk tanıştığın anda sana verdikleri enerjiye dikkat et. Ben baştan birine olumsuz hislerle yaklaşırsam. O kişiye karşı ekstra dikkat ederim. Ama hiç bir zaman da ilk bakışta o kişileri kesin olarak yargılamam zamana bırakırım. O anda yanlış karar verme hatasına düşmemek için.

Kimileri 6. his der; kimisi gönül gözü açık der; kimisi de(benim lisedeki şeker mi şeker din kültürü ve ahlak bilgisi dersi hocam gibi) bazılarının antenleri açık oluyor der. Bu güzel bir hediye, belki de bir yetenek. Sen böylesin diye illa falcı olman gerekmez. Ama bunun keyfini çıkar.

Hoş benzer şeyler yaşamış biri olarak her zaman rüyalarımın iyi yönde olmasını seçiyorum. Yani bir rüya gördüğümde bu haber veren bir rüya olduğunu düşünüyorsam ki bunu(yani haberci rüya olduğunu) çoğu zaman daha sonra fark ediyorum. O yüzden rüyaları her zaman mümkün olduğunca iyiye hayra yormaya çalışırım. Bunun faydası olduğuna inanıyorum. Kötü bir rüya görsem bile içinde mutlaka iyi bir şey bulmaya çalışırım. İnsanlar bazen ay sen rüya görme senin rüyalarından korkulur falan diyor. Ama ben onları da hiç dinlemiyorum. Keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Sanki bir bulmaca ben onu çözmeye çalışıyorum. Bazen 2-3 gün kafa yorduğum oluyor.

Eski zamanlarda rüya yorumcuları çok itibar görürlermiş. Şimdi ise tvlerde bir takım programlar var. Onları hiç dinlemem. Ben kendi hislerimle kendi rüyamı yorumlarım ya da tanıdığım iyi niyetli insanlarla paylaşırım ki olumlu bir şekilde yorum yapalım.

İlla rüya da olması gerekmez tabi hissi kablel vuku yani bazı şeyler içine doğruyor olabilir. Sen rahatlamak, hafiflemek istersen burda forumda bir başlık altında paylaşabilirsin bunları belki başka paylaşanlar da olur. Olumlu yönde yorumlar yapan olur. Bir şeyi sezmek kadar hayra yormak da önemli bence.

Son olarak bu anlattıkların bana öyle yakın şeyler ki şöyle söyleyebilirim:

• İyi olduğun sürece sen bu hediyeye hep sahip olacaksın. *"Kimseye iyilik yok" derken gerçekten etrafında hiç mi iyiliği hakeden kimse yok.
  • Hakedene hakettiği gibi davranmalısın.
  • Ama olduğun gibi iyi olmaktan vazgeçme.
  • "İyilik" sana her zaman hayatın bonusunu getirecektir.
  • Yeteneğinin de bonuslardan bir olduğunu düşün.

Ne olursa olsun insanları severim. İnsanların haketmediğini düşüyorsam sevgimi sınırlarımı çizerim. Hakedenleri sınırsız sevmeye devam ederim. Yalanı sevmem. Rüyalarımı hayra yorarım. Hatta yorumlarken eğlenirim. Ama gerçek olduklarını gördüğümdeki hissi tarif edemem.

Sana güzel rüyalar ve mutlu günler diliyorum...

Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla