Cevap: Bir soru Tatlım sen azimlisin güçlüsün. Eğer dalgalanma sürecinde isen sağlam dur geçicek. Bu kadar zamandır pozitif düşünceye odaklanmış biri olarak hala zaman zaman geliyor allahtan çabuk yolluyorum o hali geldiği yere ve gidiyor.
Aslında bakarsan ilk baştan beri 21 gün olayına takılmadan telkin dinlerim. Olumlamalarda da öyle. Olumlamalarım çeşitli konulardadır o an neye ihityacım varsa o cümleleri hissederek kendim kurmaya çalışıyorum. Okuduklarımdan yola çıkarak kendi durumlarıma uyarlıyorum. Yeri geliyor içsel konuşmalarımı dışsal konuşmalara çevirip ayna karşısında kendimle konuştuğum bile oluyor. Onun dışında zaten gün içinde de herhangi bir olumsuz cümle kurarsam kendimi yakalayıp uyarıyorum.
İlk başlarda bir çok yöntem keşfedip sonra da hangisini uygulasam diye düşünürken ve çabuk da etki görmek istediğin için hepsini uygulamayı seçtiğini düşünüyorum. (Sabırsız seni hepimiz öyleyiz zaman zaman :). Hiç sabırsızlanmam diyen var mı aranızda?)
Sorduğun net soru çeşitli yöntemlerle tek bir konuya 21 gün odaklanmak daha faydalı mıdır? ise ben her zaman bunu savundum. Ama bugün sen de okumuştun kutayhun arkadaşımız kendine farklı bir yol çizmiş telkin dinleme konusunda. En faydalı yolu insan bence deneme yanılma ile buluyor. Belki sen bu üç farklı çalışmayı yaparken biri daha çok etki edecek bilemezsin ki hangisi o da var. Senin için en faydalı yolu yine sen bulacaksın. Şu olabilir belki bir kişinin belli bir konuda sorunu varsa o konu üzerinde yoğunlaşması hangi çalışmayı yaparsa yapsın daha faydalı olacağına inanıyorum. Ama kişi tek bir konuda değil çeşitli konularda kendini geliştirme isteği varsa ve bu öyle çok büyük değişimler değilse ben farklı konular dinlenmesinde sakınca görmüyorum. Herkes kendi ihtiyacını en doğru şekilde belirleyip istediği çalışmayı uygulayabilir.
(Bu arada sana baktığımda kendine güven çalıştığına inanamıyorum yazdıklarınla ve konuşmalarınla halbuki ne kadar kendine güvenenen bir tavrın olduğunun farkında mısın? Açıkçası şaşırdım.) Sosyal kelebeğim senle bir kahve içme fırsatı yaratalım birşeyciğin kalmaz. |