Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-09-2008, 03:26 PM   #128 (permalink)
bdbu

Tesekkür: 2
9 Mesajinıza toplam 42 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bdbu is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY

Alıntı:
novos Nickli Üyeden Alıntı
Beyin Dalgaları Neyi Gösterir?

Hızlarına göre beyin dalgaları ve ilişkin oldukları durumlar:
Delta (0-4 Hz) derin uyku
Theta(4-8 Hz) hayal kurma
Alpha(8-12 Hz) relaksasyon
Smr (12-15 Hz) konsantrasyon
Beta1(15-18 Hz) problem çözme
Beta2(18-25 Hz) anksiyete

Beyin dalgaları basitçe böyle formüle edilebilir. Ancak takdir edersiniz ki beynin işlevleri bunlardan ibaret değil, işleyiş bu kadar basit değil. Örneğin theta aynı zamanda hafıza (öğrenilen bilgilerin hıfzedilmesi) ile de ilgili.

Beyin Dalgalarını Değiştirince Ne Olur?

Delta dalgası normalde derin uykuda ortaya çıkan dalga. Eğer fazla ise beynin hangi bölgesinde düşürmüşsek o bölge ile ilgili işlevde düzelme-gelişme sağlanıyor. Wernice Broca konuşma bölgesinde delta dalgasını düşürerek akıcı konuşma elde ediyoruz.

Theta dalgası hayal kurarken ortaya çıkan dalga. ADHD-dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunda frontal lobda theta düşürmek Ritaline alternatif olarak kullanılıyor.

Alpha dalgasının frontal lobda çok olması dalgınlığa işaret eder, düşürerek farkındalığı arttırıyoruz. Oksipital lobda az ise gerginliğe işaret eder, arttırarak kalıcı gevşeme elde ediyoruz.

kaynak : beyindalgalari.com
benim anladığım kadarıyla bu dalgaları kafamıza göre dinlemememiz gerektiği dusun ben bu programı bugün indirdim ve bütün yazılanları okuduktan sonra factory presets dekileri dinlemeye karar verdim sizce doğrumu yapıyorum bugün yarım saat kadar yazıları okurken dinlememe rağmen bşımı tuttu
sizlere sorum bu programdaki factory presets dekilerden günde yarım saat kadar dinlesem bir zararı yada bir faydası olurmu
şaşkın
bdbu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla