Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-01-2012, 04:56 PM   #8 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia

Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Ho'oponopono çok fazla tercih ettiğim bir yöntem değildir. Esasında son zamanlarda tercih ettiğim belli yöntem de yok. Çünkü artık kendi yöntemlerimi üretmeye başladım. Bu benim açımdan sevindirici bir gelişme.

Özellikle söylemek istediğim şey ne olursa olsun bu sözcükleri söylemenin hiçbir sakıncası olmadığına inanıyorum. Hatta isimlendirmeseniz de olur.

İnsanlara "Seni seviyorum.", "Özür dilerim.", "Lütfen beni affet.", "Teşekkür ederim." gibi cümleleri söylemek günümüzde çok daha değerli. Egolarımızla mücadele etmek için her şeyden önce... Bu sözcükleri söyleyemeyen o kadar fazla insan var ki... Hiç kimseye sevdiğini söyleyemeyen, özür dileyemeyen... Hiç olmazsa içinizden söyleyin bunları. Bu da bir adımdır. Ne zararı var ki? Kitabını alıp okumanıza gerek yok. Ya da uygulayacağınız şeyin sizi bitiş çizgisine götürmesini beklemeyin. Öyle bir yöntem yok çünkü.

Bunları kendiniz geliştirebilirsiniz. Mesela hiç tanımadığım bir insan yanımda hapşurduğu zaman ona çok yaşayın, iyi yaşayın gibi cümleler kurmam. Ancak sessizce bu sözcükleri söylüyorum. İçimden gülümsüyorum bu bana yetiyor.