Cevap: Mutluluk Kimin Sorumluluğu? Burada kimsenin yazma ile ilgili kusura bakacağını sanmıyorum. Aksine bizimle düşüncelerinizi paylaştığınız için bir kez daha teşekkür etmek istedim. Gayet de güzel anlatmışsınız bence.
Bu yazıda iş konusunda anlatılmak istenen ile manevi anlamda anlatılmak istenenin ortak noktası elinden gelenin en iyisini yapmak. Ve bunu yaptığınız halde işler yolunda gitmezse yine huzurlu olursunuz. Zaten ticaret hayatı ile ilgili çok fazla tecrübem yok o konuda birşey diyemem ama yine de hangi alanda olursa olsun siz elinizden gelenin en iyisini yaptığınızda başarılı olursunuz, takdir edilirsiniz, iyi kötü para da kazanırsınız. Ben buna inanmayı ve bunu yaşamayı seçiyorum. Belki işler kötü gittiğinde doğru olan seçimlerimizi yeniden gözden geçirmektir. Hayat belirli süreçlerden oluşur. Bir yola çıkarsınız ve bir yere varırsınız. Burada başlangıç, süreç ve sonuç vardır. Bu bir döngüdür. İnsan her döngüde yeniden başa döner ama bu baş yeni bir başlangıç noktasıdır. İşler kötü gitmişse yeni bir başlangıç yapmaya yine biz karar veririz. Bir çare aramaya yine biz, pes etmeye de yine biz karar veriririz.
Hepimizin ödemesi gereken faturaları ve hayatını devam ettirmesi için masrafları var. Bu maddi ihtiyaçlarımızı karşılamak için çeşitli seçimler yapıyoruz. Biz bir işte çalışmayı seçiyoruz. Bir hocam söyle demişti : "Kimse aç kalmaz iyi kötü bir iş tutar." Ona da hak veriyorum.
Ticaret yapmayı seçiyoruz.
Belki bir kitap yazmayı seçiyoruz.
Limon satmayı seçiyoruz.
Memur olmayı seçiyoruz.
Özel sektörde çalışmayı seçiyoruz.
Bu liste uzar gider. Ama biz seçiyoruz iyi kötü, doğru yanlış seçmiş oluyoruz. Başarısızlıkla karşılaştığımızda kendini iyi tanıyan bir insan elinden gelenin en iyisini yapıp yapmadığını bilir. Eğer o işte elimizden gelenin en iyisini yaptığımız halde başarısız olduğumuza inanıyorsak o zaman seçimimizi gözden geçirmemiz gerekebilir. Hala başaracağımıza inanıyorsak da o yolda devam etmeliyiz.
Ben zaten şuanda yapmak istediğim işler için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Öğrenciyken öyleydim. Şimdi işimi kazanmak için sınava hazırlanıyorum. Yarın iş hayatıma başladığım zaman da böyle olacak. Özel ilişkilerimde de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.
Ha ben elimden gelenin en iyisini yaparım. Eğer buna rağmen insanlar beni takdir etmez, sevmezlerse yine de içim rahat olur ve mutlu olabilirim. |