Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-10-2008, 03:43 AM   #6 (permalink)
ametist
Üsteğmen

Tesekkür: 11
132 Mesajinıza toplam 504 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ametist is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Daha Olumlu Düşünme Sanatı :)

olumlama yaparken gelecek zmn kullanmabilirmiyiz yoksa mesela atıyorum mesela verdiğiniz araba örneğinden gidiyim;
bir sene sonra honda sahibiyim gibi mi olumlama vermeli yoksa sahip olacağım gibi ifade de kullanılır mı?yani merak ettiğim gelecek zmnlı olumlama yapmak doğru mu?
Alıntı:
keops Nickli Üyeden Alıntı
DAha Olumlu Düşünme Sanatı

Kişisel gelişim öğretilerinin çağımızda yaygınlaşmasıyla birlikte büyük düşünme,olumlu düşünme gibi kavramlar bizlerin hayatına girmiş durumda.
İstediklerimize sahip olmak istiyor ve olumlu olumlu düşünmeye çalışıyoruz ama neden olmuyor ki?.....ve kafalarımızdaki en büyük soru işareti şu:
Ama neden hayatım değişmiyor ki ?O kadarda olacağına inanıp olumlu düşünmüştüm!!!!
Anlamamız gereken şu ki
Olumlu düşünme bir yaşam biçimi,hayata bakış stili...
Olumlu düşünüyorum ama neden olmuyor diyenler neden olmuyor? sözünün bir olumsuzlama olduğunun farkında değiller...
Olumlu düşünenler nasıl diye sorarlar.
Olumsuz düşünenler neden benim başıma bunlar geliyor diye sızlanırlar.
Evet ama dediğinizde bilinki olumsuzluk sizin pusulanız olmuş.
Çünkü ama bağlacı olumsuzluğa götüren bağlaçtır..
Olumlu düşünüyorum ama :)
Sizinde belki başınıza gelen küçük bir öykü
Evde bütün gün boyunca ideal otomobiline kavuşabilmek için olumlama yapmıştı ve hayal kurmuştu mert bey...
Secret filmindeki o sahne gibi havaya sıçrayarak o araba benim dedi
ve sonra arkadaşıyla randevusuna gitti..
ve yolun kenarında bir kafeye oturup sohbete başladılar.Hayalini kurduğu araba yolun kenarından geçti ve o sırada Mert bey arkadaşına şu arabayı çok istiyorum dedi hep onun hayalini kuruyorum...ve bu sözle farkında olmadan bilinçaltına yeni mesajı kodladı ve evde yaptığı olumlama ve hayallerin boşuna gittiğin farkına varmadan
o arabayı çok istiyorum demekle ona sahip değilim mesajını verdi bilinçaltına
Olumsuz düşündüğümüzün farkında değiliz aslında tüm mesele bu
bir kaç olumlamayı evde tekrarlayarak olumlu düşündüğümüzü sanıyoruz
Farkında ol...
Düşüncelerin cidden farkında ol
Onları izle kardeşim uzaktan gerçekten olumlu mu değilmi
Olumlu düşünme.... 2 şekildedir birincisi sahip olduğunuzu onaylarsınız
Örneğin:Honda civic sahibiyim dersiniz ki bu yolu pek tavsiye etmem...
Gerçeklikten koparır çünkü...ve kendinizi buna inandıramazsınız
Çünkü o arabaya sahipseniz niye geçen gece yolda arkadaşınızla evinize gidebilmek için otobüsün gelmesini bekliyordunuz
Deneyimleriniz ona sahip olmadığınızı inkar eder
hedef belirleyerek olumlu düşünmek ise en makul ve doğru yoldur
bu yolda sahip olacağınızı onaylarsınız 1 yıl içinde ne yapıp yapıp bu otomobile sahip olacağım..
bir yolunu bulacağım...tüm herşeyi yapmaya hazırım şeklinde hedef belirlersiniz
Şİmdi elinize kağıt kalemi alın ve ileriye tarih atarak(belirlediğiniz tarihi çok ileriye atmayın sizi motive edicek ve harekete geçirecek bir zaman dilimi olsun ) ideallerinizi ve buna götüren yolları yazın ve isteğinize ulaşmak için küçük bir adım atın...
1.hedefim.........şu tarihte ulaşacağım
2.hedefim..........şu tarihte ulaşacağım
Ajandanıza eylem planlarınızı yazın (4 Y kuralı) Y apacaklarınızı Y azın, Y azdıklarınızı Y apın
ve unutmayın söz uçar yazı kalır....
Bir defa yazmak bin defa düşünmek gibidir..
Bu çalışmaları zaten başarılı ve mutlu insanlar yapıyor inanmıyorsanız sorun :)ve başarılı insanların özgeçmişlerini okuyun sizde çok şaşıracaksınız..keyifli uygulamalar