Cevap: YAŞAMIN YANKISI Bir gün bir adam dağ evinin kapısında otururken yoldan geçen bir köylüye nereye gittiğini sormuş. Köylü dağın öte yanındaki ,hırsızlarla dolu, kötü insanların yaşadığı köye gittiğini söylemiş.Köylünün anlattığına göre ,orada insanlar kıskançmış,dedikoducuymuş,birbirlerini hiç sevmezlermiş.Ve köylü gitmiş .
Bir kaç ay sonra köylü yine dağ evinin önünden geçiyormuş.Dağ evindeki yaşlı adam sormuş nasıldı seyahat diye.Köylü " tam beklediğim gibiydi " demiş. "çok kötü zaman geçirdim .İnsanlar cimri ,paylaşmayı sevmiyorlar ,kıskançlar,dedikoducular," diye anlatmış haklılığını.Sonra da yürümeye devam etmiş.
Bir kaç gün sonra yaşlı adam yine dağ evinin önünde otururken bir başka köylü evin önünden geçiyormuş.Yaşlı ada, köylünün nereye gittiğini sormuş.Köylü,dağın ardındaki ,misafirperver,cömert,çalışkan,arkadaş canlısı insanların yaşadığı köye gittiğini söylemiş.Köylünün anlattığına göre orada her misafire iyi davranılır ,yardımcı olunurmuş.Ve köylü gitmiş.
Bir kaç ay sonra köylü yine dağ evinin önünden geçiyormuş .Dağ evindeki yaşlı adam sormuş nasıl geçti yolculuk diye.Köylü " Tam beklediğim gibiydi ," demiş ."Çok iyi vakit geçirdim.İnsanlar sevgi dolu,paylaşımcı,misafirperver,dost canlısı.Cennet gibi bir yer " diye anlatmış haklılığını.Sonra da yürümeye devam etmiş.
Köy aynı köy .
Gün aynı gün .
Dünya aynı dünya ...
Hırsızsam diğer tüm insanları da potansiyel hırsız görmem , yalancıysam tüm insanları potansiyel yalancı görmem bundan değil mi ? Dünyayı cennete de cehenneme de çeviren aslında ben değil miyim ? Hangi köylü olacağımı ben seçmiyor muyum ? Aynı manzaraya bakarken biri çöpleri , biri çiçekleri görüyorsa sorun kimde ?
Ne olmak istediğine nasıl olmak istediğine sadece sen karar verebilirsin .. Sadece SEN .. İnsanlara bakış açın ancak senin nasıl biri olduğunla şekillenebilir..
Şimdi söyle bana sen kimsin ?Kim olmayı seçiyosun ?
__________________ sen neye hazırsan o da sana hazırdır... |